Reklám

2016.07.21. 10:33

Élettel telik meg a tér - Ismét nagyrendezvény várja az érdeklődőket Egregyen (x)

Hévíz – Nagyszabású, mégis családias hangulatú programra vár mindenkit hét végén a fürdőváros, s amit ígér a három napra: varázslatos környezetet, amelyben a római kor éppúgy életre kel, mint a katolikus hagyományok, főszerepben Flavius Theodosius császárral és Mária Magdolnával.

Varga Lívia

Mindezt a közel 800 millió forintból megújított egregyi városrészben, az új múzeum előtti hatalmas rendezvénytéren, a római kori romkertnél és a borozósoron.

Flavius tavaszköszöntő fesztivál Egregyen idén áprilisban. Az Új Színpad Egyesület is a római korba kalauzolt...

– A beruházás tavalyi átadása után egyeztettünk a városrészben működő vállalkozásokkal arról, milyen rendezvényeket látnának szívesen Egregyen. Az ő és a hozzájuk érkező vendégek igényeit is figyelembe véve döntöttünk úgy: a sok kisebb állandó program mellett több nagyszabású fesztivált is szervezünk ide – bocsátja előre Papp Gábor polgármester. – Célunk, hogy a 80-as évek végén, 90-es évek elején oly' népszerű, ám az elmúlt időszakban méltatlanul elfeledett egregyi szőlőhegyet újra felfedezzék a turisták.

A 800 milliós fejlesztés ennek az alapjait teremtette meg, amit a programok töltenek meg tartalommal, teszi hozzá a polgármester. Így kínál a városrész szórakozási lehetőséget és egyben izgalmas történelmi kalandozást minden kül- és belföldi turista, minden korosztály, valamint a helybeliek számára is.

Papp Gábor: – Igyekszünk megidézni a békebeli búcsúk légkörét

– A mostani hétvégére tervezett Mária Magdolna búcsú régi hagyomány a városban, amit most új köntösbe öltöztetünk. Koncertekkel, széles gasztronómiai kínálattal, változatos családi programokkal készülünk, miközben igyekszünk megidézni a békebeli búcsúk légkörét, természetesen azok vallásos tartalmát is megtartva. A településrész régészeti kutatások által feltárt, s az új múzeumban bemutatott múltjára utalva bekapcsoljuk e színes kavalkádba a római kort is. Innen az elnevezés is: Flavius napok – Egergyi búcsú – hangsúlyozza Papp Gábor. Kiemeli: a következő időszak belvárosi fejlesztései miatt Egregy még inkább előtérbe kerül, hiszen a jelentős átépítések következtében a nagyrendezvényeket átmenetileg itt tartják majd. S további beruházásokat, egyebek mellett út- és járdafelújítást, valamint egy kálvária létrehozását tervezik Egregyen, a közelben lévő Hosszúföldeken pedig sportcélú fejlesztéseket...

– A magunk eszközeivel mindent megteszünk a városrész népszerűsítése érdekében, s szeretnénk, ha az általunk teremtett lehetőségekkel élnének az itt működő szolgáltatók – teszi hozzá Papp Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!