Rendőrségi

2013.07.08. 11:55

92 éves nénit támadtak meg, hogy bulizni mehessenek (fotókkal, videókkal frissítve)

Söjtör - Húsz perccel a rablás bejelentése után már rendőrkézre kerültek a tettesek. A szombat esti brutális bűncselekményről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a megyei rendőr-főkapitányságon.

Arany Gábor

– Szombaton 23.20-kor érkezett bejelentés a kapitányság ügyeletére Söjtörről, hogy idős nőt ért támadás a lakásában – kezdte a történtek ismertetését dr. Farkas Tibor alezredes, Zalaegerszeg rendőrkapitánya. – A településen nagyobb rendezvény zajlott, több rendőr volt szolgálatban, így a körzeti megbízott perceken belül a helyszínre ért. Szétvert ajtajú lakás fogadta, szinte csak a keret maradt meg a bejáratból, az ott lakó 92 éves nő pedig súlyosan megsérült, de információkkal tudott segíteni, hogy kik lehettek a tettesek – mondta kapitány.

Ezek a után a kmb-s a szomszédok gondjaira bízta a nénit, és a rablók nyomába eredt kollégáival. Nem tellett el fél óra és a körzeti megbízottak elfogták a tetteseket, két helybeli 16 éves fiatalembert, akiknél a pénzt is megtalálták.

Mint kiderült, a két fiú korábban eltervezte, hogy a bulizásokhoz bármi áron megszerzi a rávalót. Ismerték az idős asszonyt, tudták róla hogy lehet pénze, de ezt nem ellopni akarták, rabolni mentek hozzá. Símaszkot húztak, úgy öltöztek fel, hogy ne ismerje fel őket áldozatuk. Az ütlegektől eltörött az idős nő arccsontja, de még ekkor sem mondta el, hol tartja a pénzét, erre csak az után volt hajlandó, hogy a párnát a fejére szorították és halálosan megfenyegették. A fiatalok közel félmillió forinthoz jutottak, távozásukkor azonban egyikükről a néni lerántotta maszkot, így a rendőrök számára hasznos információkkal tudott szolgálni. Az idős nő ezek után felmenekült a padlásra és kiabálva onnan hívta segítségül a szomszédokat.

A rablást követően a fiúk kocsmáról kocsmára járva indultak szórakozni és több helyen eldicsekedtek, hogy pár perc alatt némi veréssel sok pénzhez jutottak. Ezek után nem csodálható, hogy percek múlva csattant a kezükön a bilincs.

Elhangzott, a két söjtöri fiatal még nem volt büntetve, de több eljárás folyik ellenük vagyon elleni bűncselekmények, betörés, lopás miatt. A rendőrség kezdeményezte a tettesek előzetes letartóztatásba helyezését. Farkas Tibor felhívta rá a figyelmet, az új Btk. szerint súlyosbító körülmény, hogy idős, védekezésre képtelen személyre támadtak így büntetésük 5-10 év közötti szabadságvesztés lehet.

Az idős nő a történtekhez képest kielégítő állapotban van, kórházban ápolják.

Felhívták rá a figyelmet a sajtótájékoztatón, hogy ez az eset is azt mutatja, a megtakarított pénzt nem biztonságos otthon tartani.

Címkék#Söjtör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!