Rendőrségi

2016.04.21. 06:28

Dílereket fogtak el a TEK-esek segítségével (videóval)

Zalaegerszeg - Kábítószer-kereskedőkre csaptak le összehangolt ügyészi-rendőri akcióban Szombathelyen, közölte a Zala Megyei Főügyészség.

Arany Gábor

A tájékoztatóból kitűnik, hogy  a Terrorelhárítási Központ és a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. április 6-án  este a szombathelyi  Újvilág utcai  áruházi parkolóban egy férfit és egy nőt vontak intézkedés alá, akik előzetes egyeztetést követően kábítószert akartak vásárolni egy férfitől. A nő ruházatának zsebéből kábítószer gyanús, 4 gramm súlyú tablettákat rejtő önzárós műanyag  tasak került elő. A gépkocsijukban pedig ugyancsak műanyag tasakban  4 gramm súlyú por alakú kábítószer gyanús anyagot  találtak. A rendőrök a helyszínre közben megérkező eladót  is elfogták, az ő  gépkocsijának utasteréből 4 tasakból összesen   22 gramm tömegű kábítószer-gyanús anyagot foglaltak le,  és ruhájából további  0,4 gramm tömegű fehér színű por került elő. Megalapozott a gyanú, hogy ez a férfi korábban  már többször értékesített kábítószert elfogott társainak és másoknak.  A férfi vizeletmintája  amfetamin származék fogyasztását  valószínűsítette. A lefoglalt kábítószer-gyanús anyagokat  igazságügyi vegyész-szakértő vizsgálja. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján alapos a gyanú, hogy ez a két férfi és még egy elfogott társuk rendszeresen értékesített kábítószert a fogyasztók részére. Az ügyben elfogott három férfi ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség folytatja a  nyomozást.  A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírója  mindhárom személyt előzetes letartóztatásba helyezte.

Információnk szerint az eljárásban érintett egyik gyanúsított egyenruhás testület tagja, illetve már csak volt, mert távozott a büntetés-végrehajtás kötelékéből.  Ez magyarázza, hogy miért a nyomozó ügyészséghez került az eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!