Rendőrségi

2016.10.12. 10:41

Programok a kerékpárosok biztonságáért

Zalaegerszeg - Kedvezményes vásárlási lehetőséggel, bicikli regisztrációval és lámpafényes kerékpáros felvonulással hívja fel a figyelmet a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a láthatóság fontosságára a megye több városában szombaton.

Zalai Hírlap

A baleset-megelőzési bizottság második alkalommal rendezi meg a megvilágosodás napját, illetve éjszakáját. A több városban, délután négy-öt órakor kezdődő rendezvények célja, hogy felhívja a kerékpárral közlekedők figyelmét a láthatóság fontosságára.

Az akcióban kedvezményes áron lehet majd első és hátsó világításokat vásárolni, valamint a bizottság tagjai láthatóságot elősegítő, fényvisszaverő eszközöket ajándékoznak a résztvevőknek. Az esemény keretében kerékpárjaikat is regisztráltathatják  a „Bike Safe” programba, ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely bűncselekmény esetén megkönnyíti a felderítést.

A megvilágosodás napja 18 órakor példamutató és figyelemfelhívó kerékpározással zárul Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Keszthelyen és Lentiben.

A rövid kerekezés után minden helyszínen ajándéksorsolás lesz, amelyen a felvonulás résztvevői és a napközben a szervizekben, üzletekben vásárlók is nyerhetnek különböző, a láthatóságot elősegítő kellékeket.

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!