Sport

2017.02.07. 16:55

A Gála TE kijutott a vb-re - A Magyar Köztársaság Kupát is elnyerte az egerszegi táncklub

Zalaegerszeg - A megyeszékhelyi Gála Társastáncklub Egyesület a hét végén részt vett Magyar Táncsport Szakszövetség által megrendezett táncsport magyar banjokságon.

Kerkai Attila

Az egerszegi klub képviselői szép sikereket értek el és nem csak a kiírt versenyekben Ám előbb nézzük az legjobb eredményeiket. A junior B-ligában az egyerszegiek koreográfiái közül a Future csapat első helyet szerzett, a junior A ligában pedig második lett a Diamonds csapat.

Fotó: Gála TE

A hosszú versenynap végére is jutott a megyeszékhelyieknek ünnepelni való. Az az esti programban versenyzett ugyanis a Gála TE A" csapata felnőtt latin mix A-ligában. Az egerszegiek 6. alkalommal szereztek magyar bajnoki címet, ám ez mellett külön öröm, hogy ezzel az eredménnyel egyben kvalifikálta magát a 2017-es világbajnokságra is.

Az este folyamán pedig elismeréseket is átadtak, és jutott ezekből a zalaegerszegieknek is. Kuzma Péter, a Gála TE edzője, koreográfusa, az egyesület elnöke a 2016. évi ranglistaeredmények alapján csapata nevében ünnepélyesen is átvehette a Magyar Köztársaság Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!