Sport

2017.01.09. 16:25

A győztesek öröme

Hévíz/Zalaegerszeg - Mint beszámoltunk róla, egerszegi sikerrel, egyben új győztest avatva ért véget vasárnap este a hévízi Kerub Kupa teremlabdarúgó torna. Az Africa Sun Team meglepetésre, de megérdemelten nyert, úgy, hogy közben három nap is a pályán voltak játékosai.

Kerkai Attila

A Kerub Kupa (illetve elődje, a Tavirózsa Kupa) történetében először nyert az Africa Sun team, de ezen nem is kell csodálkozni. Mint az egerszegi fiatalok csapatvezetője, Ivanik Szabolcs elmondta, 2012-ben alakultak, s azóta folyamatosan látogatják a különböző teremtornákat.

- Nagy siker ez a mostani, hiszen egy ilyen rangos tornát még nem sikerült megnyernünk - mondta el kérdésünkre, amikor megkerestük. - Az egerszegi kispályás bajnokságba is beneveztünk, és szépen haladtunk előre, s most a félidényben vezetjük az első osztály küzdelmeit. Mindenki igazolt játékos, aki nem itthon játszik, főleg Ausztriába jár ki. Az évek során változott a keret is, közben erősödtünk, s a Kerub Kupa megnyerése tényleg a legnagyobb sikerünk eddig. Amit nem volt egyszerű összehozni, főleg úgy, hogy pénteken elkezdtük a Szív Szerszámsziget Kupával, szombaton a harmadik helyen végeztünk, aztán vasárnap kilenc mérkőzést játszottunk Hévízen.

Az Afrika Sun Team győztes csapata. Balról, álló sor: Horváth Balázs, Mészáros Bálint, Pergel Dávid, Zsirai Péter, Ivanik Szabolcs. Guggolnak: Schuller Ferenc, Szakmaiszter János, Szakmeiszter Ádám, Karvalics Barnabás, Darabos Benjamin (a képről hiányzik Giczi Balázs). A három nap során, akik még pályára léptek csapatukban: Odonics Péter, Nikitscher Norbert, Safet Jahic, Soós Attila, Takács Gergő. Fotó: Africa Sun Team

A vert mezőnyben több, a teremtornákról talán ismertebb csapat is megtalálható volt. Arra is kíváncsiak voltunk, mi döntött a végén.

- Ellenfelünket, a Lap Land csapatával már több tornán is játszottunk, ők régebb óta együtt vannak, s valóban esélyesebbnek számítottak - ismerte el Ivanik Szabolcs. - Mi viszont jól kezdtünk, elléptünk két góllal, az ellenfél elkezdett hat mezőnyjátékossal játszani, de jól védekeztünk és lőttünk még üres kapus gólokat is. Szép siker volt ez, s azért is örülünk neki, mert tizennégy éve nem nyert egerszegi csapat ezen a kupán. Folyamatosan akarunk fejlődni úgy, ha elindulunk valahol, akkor úgy tartsanak majd számon bennünket is, mint az egyik esélyest. Lesznek még tornák a mostani teremszezonban, Nagykanizsán és Celldömölkön is szeretnénk indulni.

Ami pedig a Kerub Kupa idei küzdelmeit illeti, Fóth Gyula főszervező úgy véli, vannak tapasztalatok, amiket figyelembe vesznek. Ám alapvetően ez a torna mindig az év elején marad, még akkor is, ha most az ünnepi hétvégék miatt kiestek szabad időpontok, így több csapat most más tornát részesített előnyben.

- Azt gondolom, jó dolog, hogy új csapat nyert és jól használta ki lehetőségeit az Africa Sun team csapata - mondta Fóth Gyula. - A dátumok most nem jöttek ki szerencséren, huszonhat éve ez a mi hétvégénk. Eddig teljesen jól működött, nem hinném, hogy ezen változtatni kellene. A végén a bronzmeccset azért akartuk, hogy büntetőkkel vívják meg, mert eleve csúszásban voltunk, ráadásul nagyon sokan a fővárosba tartottak vissza. A hirtelen hideg és téliesre fordult időben pedig azt szerettük volna, ha minél előbb útnak indul mindenki. A város támogatását most is magunk mögött tudtuk, ez fontos és köszönet érte több vállalkozóét is.

A torna különdíjasainak nevével még adósak vagyunk. Íme. Legjobb mezőnyjátékos: Pál Dávid (Lap Land). Legjobb kapus: Szabó Ádám (Lap Land). Gólkirály: Schuller Ferenc (Afrika Sun Team).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!