Sport

2017.03.18. 18:30

A Hévíz hősiesen küzdött

Az NB III nyugati csoportjában mindkét zalai együttes szombaton játszott, de pont nélkül maradtak. A Hévíz a bajnokesélyes ETO FC ellen nagyszerűen helytállt, hiszen háromszor is egyenlített, végül a győrieknek vért kellett izzadniuk a sikerért. Az Andráshida tíz emberrel kapott ki egy góllal.

Kerkai Attila

Hévíz SK-ETO FC Győr 3:4 (1:2)

Hévíz, 300 néző. Jv.: Pillók.

Hévíz: Kámán - Giber (Füleki, 46.), Hajdár, Keresztes, Rácz - Horváth P., Nedelkó, Szi-Péter, Bolla - Fujsz (Pálfi D., 67.), Szabó B.. Vezetőedző: Szabó Imre.

Gólszerzők: Keresztes (9.), Hajdár (53.), Nedelkó (78.), illetve Szabó L. (23.), Magasföldi (41.), Vadász (67.), Kabát (82.).

A nyugati csoport favoritját és listavezetőjét fogadta a Hévíz együttese, amely a bravúr reményében lépett pályára. A 9. percben Keresztes használt ki egy kapu előtti kavarodást, amivel vezetett a házigazda, ám a Győr Szabó révén egyenlített. A Hévíz szervezetten védekezett, de a 39. percben Magasföldi 25 méterről szabadrúgásból újra vezetést szerzett a vendégeknek. Szünet után a győri kapus ejtette ki a labdát, amire Hajdár csapott le és 8 méterről egyenlített (2:2). A zalaiak hősiesen védekeztek, de a 67. percben Vadász a nagy kavarodásban ismét előnyhöz juttatta a Győrt (2:3). A Hévíz elszántságát jelzi, hogy innen is visszajött a meccsbe, ugyanis Nedelkó a 78. percben 12 méterről lőtt a kapuba (3:3). A Győr nyomott, a 82. percben egy jobb oldali bedobás után Kabát pedig kissé jobbról 6 méterről a hosszú sarokba lőtt (3:4). A Hévíz pontot érdemelt volna, hiszen rengeteget tett érte, de a szerencse (még) nem állt mellé.

Keresztes Bence (zöldben) fejeli el a labdát, aki még vezetést szerzett a Hévíznek a találkozó elején Fotó: Katona Tibor

Csorna SE-Tarr Andráshida 1-0 (0-0)

Csorna, 200 néző. Jv.: Tuczai.

Andráshida: Horváth M. - Baráth, Simonfalvi, Balla (Szabó M.), Horváth T. - Bíró, Kovács L. (Kalamár), Marsai, Szegleti - Vittman (Ferencz), Tóth L. Vezetőedző: Dobos Sándor. Gólszerző: Weitner (68.). Kiállítva: Marsai (45.).

A tabellán a zalaiak előtt álló Csorna ellen az első félidőben az Andráshidának megvoltak a helyzetei, ám a 45. percben Marsai büntetőt érően szabálytalankodott. A tizenegyest Horváth Márton kapus megfogta!

A második félidőben tíz emberrel játszott a Hida, volt esélye pontot szerezni, ám a Csorna végül megszerezte a győztes gólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!