Sport

2016.07.11. 20:05

A hőség is közbeszólt a roncsderbin - Autót és versenyzőt próbáló versenyen vannak túl

Gyenesdiás - A Faludi-síkon rendezte meg a hét végén a Kustánszeg Sportegyesület a roncsderbi országos bajnokság újabb fordulóját. A rekkenő hőség mindenkit próbára tett.

Góth Imre

Többen talán a hőségtől, mások a pálya kemény kihívásától félve távol maradtak a versenytől és a korábban szokásos népes mezőny helyett idén 38 autó indult a 10 kategóriában. A legnépesebb Lada és Széria kicsi kategória mellett külön indultak a hölgyek, és az ifjúsági versenyzők.

Trabantok egymás közt és egymás mögött a vasárnapi gyenesdiási roncsderbi ob-futamon. A Trabik jól bírták a hőséget is... Fotó: Pezzetta Umberto

Gyorsan kiderült, ki nem készítette fel jól az autóját, s már az időmérő körökben repültek a motorháztetők és törtek a gépek. A sorrendet eldöntő versenyek ezek után már kényelmes küzdelemben teltek. A gondos pályakarbantartás ellenére felszálló por, a kipufogógáz, a dübörgő motorok és a pályát övező hangulat kárpótlást adott az elmaradt borulásokért. A pihenőidőbe beiktatott kerékcserélő verseny is jó szórakozást jelentett mindenkinek.

- A tavalyi évvel ellentétben idén mindennel sikerült a tervezett időre kényelmesen elkészülnünk. Felkészítettük a pályát, ami sajnos kevésbé kedvelt a versenyzők körében, mert nagyon igénybe veszi a technikát. Talán ezért, vagy a nagy meleg miatt, ezúttal kevesebben jöttek el, mint vártuk. Akik itt voltak, remélem jól érezték magukat, és ami nekünk fontos, hogy a csapatunk értékes 30 pontot szerzett, jól szerepeltünk - összegezett Lakatos Dezső főszervező, egyben a Kustánszeg SE elnöke a verseny után.

Kustánszeg SE versenyzőinek eredményei. Szuperfutam: 3. Kailali Alex, 4. Ungi Károly. Széria kicsi: 6. Karbovszki Ferenc. Lada: 4. Csomó Sándor. Széria közép: 1. Kailali Alex. Női: 1. Lakatos Dominika, 3. Szabó Brigitta. Ifi III. (12-16 évesek): 1. Klitza Dominik, 2. Bakos Bence. Ütközéses: 2. Ungi Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!