Sport

2016.06.21. 16:30

A Kanizsa zsinórban hétszer nyert - A Lenti TE mindössze egyetlen mérkőzésen nem tudott gólt szerezni a szezonban

Zalaegerszeg - A Csesztregé a leghosszabb veretlenségi sorozat hazai pályán, nem tudott idegenben nyerni a Letenye és a Teskánd. A megyei labdarúgó I. osztály legutóbbi szezonjának néhány érdekessége - számokban.

Bozó Péter

Két csapat is sorozatban 11 mérkőzésen maradt veretlen a bajnokságban. A Hévíz az utolsó tizenegy játéknapon nem talált legyőzőre, míg a Lenti TE a 6. és a 17. forduló között nem kapott ki. Hazai pályán a Csesztregé a leghosszabb jó sorozat, ők szintén tizenegy mérkőzést vívtak meg vereség nélkül saját otthonukban, míg vendégként a lentiek érték el a leghosszabb szériát, nyolc találkozóval.

A győzelmi sorozatokat tekintve a Nagykanizsa áll az élen, hiszen zsinórban hét találkozón gyűjtötték be a három pontot. Pályaválasztóként a bajnok Hévíz volt a legjobb tíz egymást követő győzelemmel, míg vendégként a Lenti, a Nagykanizsa és a Zalalövő is egy-egy hármas sorozatot tudhat magáénak.

A Lenti TE (fehérben) „jó volt" a sorozatokban a legutóbbi szezonban, de a Csesztreg (zöldben) is büszkélkedhet ilyennel. Fotó: Katona Tibor

A támadósorokat tekintve a legjobban a Lenti áll, ők mindössze egyetlen alkalommal hagyták el úgy a pályát, hogy nem szereztek gólt. Érdekesség, hogy a második csesztregiek a Hévíz, míg a fürdővárosiak a Gellénháza ellen nem tudtak sem otthon, sem idegenben a kapuba találni. Hazai pályán a Lenti, vendégként pedig a Csács-NSE mondhatja el magáról azt, hogy mind a 13 találkozóján legalább egyszer megzörgette az ellenfél hálóját.

Összesen 673 találat született a bajnokságban lejátszott 182 mérkőzésen, ami 3,7-es gólátlagnak felel meg. A legtöbb gólt a Csesztreg (73) szerezte, őket a Csács-NSE (67) követi, míg a hévíziek (65) ebben az összevetésben csak a dobogó harmadik fokára állhatnak fel. A legjobb védelem a fürdővárosiaknál állt össze, a 26 forduló alatt mindössze 14-szer kapituláltak, és csak a Lenti, valamint a Pókaszepetk tudott egynél több gólt szerezni ellenük a most zárult bajnokság során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!