Sport

2016.11.03. 17:05

A megyei II. osztályban az utolsó őszi forduló következik

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a Kaposi International Transport Csács-Nemesapáti együttese áll az élen. A másodosztályban az utolsó őszi forduló jön. A Déli-csoport mezőnyében a Becsehely eddig mindössze két pontot veszített. Ez az országos viszonyításban is remek szereplés ebben a mezőnyben.

Kerkai Attila

- Annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban lőttük a győztes gólt, azt gondolom, hogy megérdemelten nyertünk Csesztregen 2-1-re - fogalmazott Kovács Imre, a nemesapátiak trénere, utalva a legutóbbi fordulóban lejátszott mérkőzésükre. - Különösen a második félidő első felében voltak lehetőségeink, de ezeket elpuskáztuk. Aztán a hazaiak egyenlítése után már melegebb volt a helyzet. Végül egy szép góllal sikerült megszereznünk a három pontot. Még három kör van hátra az őszi idényből, a hét végén az újonc Türje lesz a vendégünk. Ezt a találkozót illene megnyernünk, de ezek a meccsek sokszor meglehetősen nehezek. A dolgunk nem egyszerű, hiszen az azt követő héten Szepetnekre látogatunk. Ők ugyan hullámzó teljesítményt nyújtanak, de az kétségtelen, hogy jó csapatuk van. Végül az a Zalalövő érkezik hozzánk, amelyik egyre markánsabb arcát mutatja, és szorosan tapad a szűk élbolyra. Amelyik csapat a tabella élére ugrik, az valószínűleg mindegyik hasonlóan gondolkodik mint mi, vagyis, hogy szeretne is ott maradni. Azonban három, egyáltalán nem könnyű mérkőzés vár ránk, de most már jó lenne az élen telelnünk. Ehhez azonban még sok energiát kell mozgósítanunk.


Izgalmas és szoros volt a Csesztreg (zöldben) és a Nemesapáti összecsapása, melynek végén egy jól eltalált lövéssel nyert a vendégcsapat, de a hazaiak javára is eldőlhetett volna a meccs Fotó: Szekeres Péter

A II. osztály Déli-csoportjában a Becsehely áll az élen, Mint a hétközi beszélgetésünkből kiderült, s Markó Zoltán, a becsehelyiek elnöke elmondta, a nyáron lett volna lehetőségük indulni az első osztályban, de nem neveztek. Azt viszont már akkor eldöntötték, hogy mindent megtesznek azért, hogy a pontvadászat végén előbbre léphessenek.

- Négy-öt évvel ezelőtt elég mélyről indultunk, elkezdtük újraépíteni az infrastruktúrát és hazacsábítgatni a helyi gyerekeket - jelentette ki a sportkör első embere. - Szerencsénkre az önkormányzat maximálisan támogat bennünket. Jó az átlagéletkor, vannak fiataljaink, s a jelenlegi gárda 97 százaléka helyi kötődésű. Ezt a szemléletet a jövőben is szeretnénk folytatni. A trénerünk is fiatal és Horváth Dávid egyre markánsabb együttest alakít ki. Heti kétszer edzünk, de már szóba került, hogy az előrelépéshez még egy foglalkozást be kellene iktatni. Anyagilag minimális erősítéssel akár az első osztályban is elindulhatunk, persze ehhez azért meg kellene nyernünk a bajnokságot. Nagyon sok meccs van még hátra. Jó a pozíciónk, szorgalmasan dolgozik a gárda, de hétről hétre fakasszemet kell néznünk az ellenfelekkel, akik kit, ha nem a listavezetőt szeretnék legyőzni. A település vezetésével maximálisan egyetértve a helyi fiatalokra alapozva, a létesítményünket tovább csinosítva olyan egyesületet szeretnénk létrehozni, amely a következő esztendőkben is sok örömet szerezhet majd a falu sportszerető szurkolóinak.

A megyei II. osztályban a hét végi lesz az utolsó őszi forduló. Azonban rendeznek még mérkőzést a jövő héten is, igaz, már csak azokat, melyeket korábbról elhalasztottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!