Sport

2016.05.27. 19:05

A sereghajtótól kapott ki hazai pályán a Göcsej SK

A férfi futsal NB I alsóházi rájátszásának 7. fordulójában a listavezető Göcsej SK a sereghajtó Rubeola FC Csömör csapatát fogadta. Erősen közepes színvonalú mérkőzésen a második félidőben pontosabban játszó vendégek megérdemelten nyertek.

Jóna István

Göcsej SK-Rubeola FC 2-4 (1-0)

Zalaegerszeg, 150 néző, Jv: Kovács Gábor Péter (Vass, Ibriksz)

Göcsej SK: Cseresnyés, Borsi, Apatini, Lukács, Halmos, csere: Horváth E., László, Bogyó, Nagy, Horváth D., Simon edző: Bagó Gábor- Kolorovszky Gábor

Rubeola FC: Varsányi, Jenei, Érsek, Tősér, Takó, csere: Tápi, Miletics, Nehéz, edző: Takó Csaba

Gólszerzők: Halmos (2), László (öngól) ill: Takó, Jenei, Tősér,

A hazaiak kezdőjében meglepetésre helyet kapott a fiatal tehetség Lukács Balázs. A kezdeti tapogatózás után mindkét oldalon adódtak helyzetek. A 4. percben Takó a felső lécre lőtt nagy helyzetben. Egy perccel később már a vendégeknek kellett a gólvonalról menteni egy hazai emelést. A folytatásban főleg a mezőnyjáték dominált és kevésszer kerültek gólhelyzetbe a csapatok. Érdekes volt, hogy a vendégek támadásainál Varsányi kapus rendszeresen a hazai kapu előtt, szinte centerezve játszott. A félidő hajráját megnyomta a Göcsej és az utolsó percben Halmos Máté egy remek lefordulásból lőtt és szerezte meg a vezetést csapatának (1-0).

A nagyszünet után a vendégek kezdtek aktívabban, míg a Göcsej kontrákra ált be. A 23. percben egy hátraívelést fülelt le Halmos, majd védőjét becsapva remekül lőtte ki a bal felső sarkot (2-0). A vendégek a 25. percben egy újabb kapufát lőttek, majd három perccel később Takó szépített (2-1). Vérszemet kaptak a vendégek és csak Cseresnyés kapuson múlott, hogy nem jött össze az egyenlítés. A következő percben már a Göcsej növelhette volna az előnyét, de óriási ziccer maradt kihasználatlanul. A félidő felénél Borsi szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Csömör és Jenei egyenlített (2-2). A félpályán letámadott a hazai csapat, de többször is mögéjük kerültek a vendégek és ekkor csak a kapusukon múlott, hogy nem kaptak újabb gólt. Három perccel a mérkőzés vége előtt jött a fordulat. A hazai kapu előtti kavarodásból Tősér lövése talált utat a hálóba (2-3). Rögtön a középkezdés után Halmos találta el a felső lécet. Egy perccel később László Dávid lövés a jobb kapufán csattant. Az utolsó percben egy öngól után növelte előnyét a fővárosi csapat (2-4). A végére teljesen szétestek a hazaiak és így a kiesés ellen menekülő Csömör értékes győzelmet ért el Zalaegerszegen.

Bagó Gábor: - Kétgólos vezetésünknél eldönthettük volna a mérkőzést, de nem tettük. Ez helyett engedtük játszania Csömört, akik végül megnyerték a mérkőzést. Gratulálok a vendégeknek, nekünk pedig túl kell lendülnünk ezen a mélyponton.

A Göcsej SK kétgólos előnyt herdált el a mérkőzésen és sorozatban másodszor kapott ki az alsóházban. A következő fordulóban május 30-án, Budapesten, az 1988 Déli Futsal csapata ellen javíthat.

Címkék#futsal#NB I

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!