Sport

2016.04.08. 14:42

A vonyarcvashegyi Angelina Alexandrova diákolimpiai bajnok

Vonyarcvashegy - Angelina Alexandrova mindössze két éve él Magyarországon, ennyi ideje volt arra, hogy megismerkedjen nyelvünk szépségeivel, nehézségeivel.

Kósa Tamás

A Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola második osztályos tanulója az oroszországi Rosztov-na-Donuból érkezett, aki nemrég megnyerte korosztálya diákolimpiai bajnokságát. Méghozzá az országosat, az értékpontszámmal nem rendelkező fiatal versenyzők között, amire mindenki nagyon büszke a 10 éves vonyarci kislány környezetében.

- Rendkívül jó kombinatív készséggel rendelkezik Angelina - mondja Károly Kálmán felkészítő tanár. -Erőssége az is, hogy őszinte lelkesedéssel veti magát a küzdelembe, eredményesen játszik idősebb diáktársai és a számítógép ellen egyaránt. Ki tudja számolni több lépésre előre a játszma menetét, igazán nagy tehetség.

Angelina Alexandrova

Angelina szabadidejét is aktívan tölti, nagyon szeret olvasni, de a mozgást sem zárja ki az életéből. Idén Kaposváron aerobik versenyen vett részt csapatával, és II. helyezést értek el. Nem meglepő az sem, hogy kedvenc tantárgya a matematika, hiszen lételeme a logikus gondolkodás. Ez segítette abban is, hogy a dobogó legfelső fokára állhatott fel a Magyar Diáksport Szövetség által rendezett diákolimpia országos döntőjén „amatőr” egyéni kategóriában . A felkészüléséről mindössze annyit mondott, hogy az iskolai gyakorlás mellett naponta egy órát sakkozott otthon is. A rendszeres munka csak eszköz ahhoz, hogy versenyezhessen, hiszen nagyon élvezi, ha versenyen mutathatja meg tudását, s ami még fontosabb, hogy szeret győzni.

Az országos vetélkedésen természetesen több zalai résztvevő is volt, akik továbbjutva a megyei fináléról képviselték iskoláik színeit. Közülük a legközelebb az éremszerzéshez a III. korcsoportban indult kanizsai Honfi Viktória járt, aki negyedikként zárt.

A további jobb zalai helyezések.

Leányok. I. korcsoport: 9. Gyenese Napsugár (Z. Izsák ÁMK). III. korcsoport: 4. Honfi Viktória (N. Kőrösi). IV. korcsoport: 10. Györgyfalvai Fanni (Z. Zrínyi).

Fiúk. I. korcsoport: 9. Horváth Sebestyén (N. Kőrösi). II. korcsoport: 10. Györgyfalvai Ádám (Z. Zrínyi). V. korcsoport: 8. Joó Zsombor (N. Batthyány).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!