Sport

2016.05.26. 17:27

A ZTE FC és a ZTE KK is a legnézetteb magyar csapatok között

Zalaegerszeg - Már csak két forduló van hátra az NB II-es labdarúgó-bajnokságból, és a ZTE FC továbbra is harcol a feljutásért. A jövő héten rendezik a ZTE Családi Napot, ám ma még a legfontosabb a vasárnapi, Soroksár elleni találkozó.

Kerkai Attila

A ZTE FC-nél is így gondolják, de a csapatnak egy kis lazítás is jutott. Csütörtökön a délelőtti edzés után Kehidakustányba utazott a társaság, majd a település és Zalacsány között található golfpályán tett látogatás adott új élményeket a fiúknak. A ZTE korábban már járt a létesítményben, ám azóta még tovább épült, és igazi élményt nyújtott a csapatnak.

- Szombaton játszottunk utoljára, a következő mérkőzés pedig vasárnap jön, így egy plusz napunk van a héten - mondta ifj. Mihalecz István vezetőedző. - Kellett is ez, hiszen nyomás van a csapaton és minden segít, ami kicsit kizökkenti a társaságot a mindennapokból. Ráadásul jó az alkalom az összetartásra is, bár az egységgel eddig sem volt gond.

Megtudtuk, hogy Nagy Tamás izomsérülése nem sokat javult, így számára valószínűleg véget ért a szezon.

A jövő hét végén, pontosabban vasárnap rendezik meg a II. ZTE Családi Napot, és ekkor sorsolják ki az ajándékokat a szezon során a pecsétgyűjtő játékban részt vett szurkolók között. Természetesen a Soroksár elleni találkozón is lehet még pecséteket gyűjteni, a füzetek leadási határideje június 3. A jövő héten egész napos program várja a szurkolókat, lesz véradás is.

Nézők a ZTE Aréna lelátóin. Az előző szezonhoz képest 41 százalékkal növekedett az érdeklődés
Fotó: Pezzetta Umberto

A szurkolóknál maradva: egy a hazai sportcsapatok mérkőzéseinek látogatottságát vizsgáló internetes oldal kimutatása szerint ZTE FC és a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabdacsapata is előkelő helyen áll a nézőszámok szerint. A sportstatisztika.blog.hu április 30-án közzétett adatai szerint a ZTE FC mérkőzései a 10. leglátogatottabbak az országban. Az oldal az NB I és NB II-es labdarúgó, férfi és női kézilabda, férfi NB I-es kosárlabda, továbbá élvonalbeli jégkorong és vízilabda mérkőzések nézőszámait vizsgálja. A labdarúgócsapatok közül pedig 7. a 2015-2016-os szezonban, az április végéig lejátszott 10 hazai bajnoki alapján, melyeken 2002 fős átlagnézőszám volt a ZTE Arénában. Ez a legutóbbi szezonhoz képest 41 százalékos előrelépést mutat. Az első húsz között az NB II-es csapatok közül csak a ZTE FC (10.) és a Mezőkövesd (19.) szerepel. Az élen természetesen az FTC labdarúgócsapata áll (7733-as átlag), másodikok az MVM Veszprém kézisei (3850), harmadik a DVTK labdarúgó gárdája (3505).

Egerszegi szempontból örömteli az is, hogy a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának mérkőzései az összesített listán a 17. helyen állnak 1731 fős átlagos nézőszámmal. Ezzel a mutatóval az ezt megelőző bajnoki szezonhoz képest 80 százalékos növekedés következett be a Városi Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!