Sport

2015.07.11. 18:28

A ZTE FC folytatta, az Andráshida elkezdte az edzőmeccsek sorát

Zalaegerszeg – Megyénk két NB-s labdarúgó csapata szombaton folytatta, illetve elkezdte az előkészületi mérkőzések sorát. A másodosztályú ZTE FC Sárváron, a harmadik vonalba visszakerült Tarr Sprint-Andráshida pedig Csornán játszott.

Varga Andor

Sárvár–ZTE FC 0-4 (0-1)

Sárvár, 100 néző. Jv.: Kovács G.

ZTE: Szappanos (Kovács D., 58.) – Simonfalvi (Patvaros, a szünetben), Króner (Murai, 58.), Fodor, Bedi (Horváth P., a szünetben) – Nagy T., Koller (Bíró, 58.) – Babati (Szegleti, 58.), Szakály (Végh, 67.), Bailo (Városi, a szünetben) – Daru (Horváth R., a szünetben). Vezetőedző: Csank János.

Egészséges hazai lövés volt a találkozó első momentuma, de a ZTE ettől függetlenül az első perctől irányította a játékot. A fölényt szünetig veszélyes zalai fejesek jelezték, illetve a 31. percben Babati jobb oldali centerezése után Daru gólja, mely viszont lábbal esett.

Fordulás után az addig kibontakozni nem nagyon tudó Sárvár azonnal helyzetbe került: Tóth L. lépett ki a félpályán, majd a 16-osra érve Szappanos mellett elesett. A megítélt büntetőt a sértett csúnyán fölé lőtte. Sokat cserélt mindkét csapat, a változtatások pedig nem segítették elő a gördülékeny és eredményes játékot. Eseménytelen mezőnyjáték után a hazai cserekapus bűn rossz passzát Szegleti fülelte le, majd lőtt, és bár a kétségbeesett Gadavics visszaért a helyére, a hálóba segítette a labdát. Megegyezés alapján az összecsapás második félideje 45+10 percig tartott, és a ráadás nem sikerült jól a hazaiaknak. A jobb fizikumának köszönhetően egyre nagyobb fölénybe kerülő ZTE ekkor vezette a meccs két legszebb támadását. Előbb egy kiugratás után Szegleti lőtt újabb gólt 15 méterről, majd egy kifejezetten ügyes zalai passzsorozat végén az üres kapu elé érkező Patvaros elől a menteni igyekvő védő, Rajos kotorta a labdát a bal alsó sarokba.

Csorna–Tarr Sprint-Andráshida 0-0

Csorna, 100 néző. Jv.: Pásztor.

ASC: Osbáth (Horváth M.) – Baráth (Mavolo), Balla, Kalamár, Pesti – Horváth T. (Varga), Major, Rohonczi, Kovács L. – Tóth L. (Tóth B.), Polareczki (Pajor). Vezetőedző: Dobos Sándor.

A vendégek mestere röviden így értékelt: egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán kevés helyzettel és igazságos eredménnyel.

A FOLYTATÁS

Szerdán az egerszegi szurkolók kénytelenek lesznek választani a két helyi csapat között: a ZTE és az Andráshida is 18 órakor lép pályára, előbbi a Dinamo Zagreb második csapatát, utóbbi a Sárvárt fogadja. Szombaton a kék-fehérek idegenben játszanak, míg a sárga-kékekhez a zalai megyei I-es Nagykanizsa látogat. Az összecsapás 10 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!