Sport

2015.07.06. 14:14

Repülős arany a felnőttek és az ifik között is - A ZVMK modellezői folytatták a jó szériát

Zalaegerszeg - Az idén immár huszonnegyedik alkalommal megrendezett Herend Kupa nemzetközi repülőmodell versenyen részt vett a megyeszékhelyi ZVMK két kiválósága is, az F1H osztályú vitorlázó repülőmodell osztályban.

Kerkai Attila

Közülük Szteblák Tamás ezúttal is döntőzött a felnőttek versenyén, ahol végül – német és cseh ellenfele mögött – bronzérmet nyert. Ezzel büszkén mondhatja el magáról, hogy ebben az évben még minden versenyéről éremmel tért haza.

Klubtársa, az újdonsült serdülő korosztályos országos bajnok Tóth Balázs most az ifjúságiak között mérette meg magát, és nagyon higgadt versenyzéssel aranyérmes lett az idősebbek között.

És hogy nem volt véletlen az utóbbi két versenyen elért győzelme, azt bizonyítja, hogy a herendi abszolút értékelésben (összevont felnőtt és ifi sorrend) Szteblák Tamás mögött az előkelő 4. helyen végzett, több felnőtt versenyzőt is maga mögé utasítva.

Balról Szteblák Tamás, mellette pedig csapattársa, a jelenleg még csak serdülő korú Tóth Balázs. Fotó: ZVMK

A teljesítményt a Várpalota-ZVMK vegyes csapat koronázta meg (Mórocz P., Szteblák T. és Tóth B), mely ukrán és német riválisok előtt aranyérmet szerzett.

Címkék#ZVMK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!