Sport

2016.09.24. 21:30

Az esélyesek jutottak tovább Kanizsáról

Folytatódott a férfi vízilabda BENU Magyar Kupa kanizsai csoportkörének küzdelme, amely szombaton véget is ért. A bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép és a RacioNet Honvéd jutott tovább.

Kühne László

Zsivko Gocics és Andrija Prlainovics, a szolnokiak két riói olimpiai bajnoka már a Kanizsa elleni kezdő mecs-csén is medencébe ugorhatott, majd péntek késő délu-táni mérkőzésükre már megérkezett harmadik, Brazí-

liában olimpiai bajnoki címet szerzett játékosuk, Milan Aleksics is. Ha pedig már itt volt, a Tatabányának lőtt is két gólt. Azt a találkozót végül 16:5-re nyerte a Szolnok.

Szombaton az erőviszonyok már egyre tisztultak, a Kanizsa VSE pedig - az Újpesti VSE és a Szolnok után - harmadik összecsapását a Racionet Honvéd ellen vívhatta. Ismét egy ob I-es ellenfél, és ahogy az újpestiek ellen, ismét egy 20:7-es végeredmény született - a fővárosiak javára.

- Az, hogy két első osztályú ellenlábasnak is hét-hét gólt tudtunk lőni, véleményem szerint egyáltalán nem rossz eredmény - mondta Simonka Ferenc, a KVSE vezetőedzője, és már a Tatabányával szembeni jelenésre készítette tanítványait.

Ám a Tatabánya ellen is kikapott a KVSE, amely végül pont nélkül zárta a küzdelmeket.

Szombati eredmények: Újpesti VSE-Tatabánya 11:9, Kanizsa VSE-Racionet Honvéd 7:20, Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-Újpest 23:6. Tatabanya-Kanizsa VSE 19:5, Honved-Szolnok 13:15.

A csoport végeredménye: 1. Szolnok 12 pont, 2. Honvéd 9, 3. Újpest 6, 4. Tatabánya 3, 5. Kanizsa 0. kl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!