Sport

2016.05.30. 17:10

Délvidéken találkoztak, de már Rio jegyében

Nagykanizsa - A közelmúltban a délvidéki Magyarkanizsán rendezték a 40. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát.

Kerkai Attila

Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület, a dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a Dobó Tihamér Képtár szervezésében került sor a nagysikerű rendezvényre a riói olimpia jegyében. A nagykanizsai Kis János - a két zalai rendező egyesület elnöke Olimpiai sztorik, amire nem is gondolnál címmel tartott nagysikerű előadást. A helyi születésű Árok Ferenc egykori ausztrál labdarúgó szövetségi kapitány élménybeszámolója - melyből többek közt az is kiderült, hogy nemrég Orbán Viktor miniszterelnök még a lakásán is felkereste - is nagy tapsot kapott. Konc István veterán birkózó világbajnokot is nagy érdeklődéssel hallgatták a a konferencia résztvevői. Losonc Rezső helyi fafaragó művész „Rio, Rio de Janeiro” kiállítása óriási sikert aratott a képtárat zsúfolásig megtöltő érdeklődők közt. A XV. Országos Sporttörténeti Vetélkedő délvidéki döntőjét is a rendezvény keretében szervezték meg. A dobogósok: 1. Vajda Attila (Tornyos), 2. Remete Bence (Magyarkanizsa), 3. Apró Bálint (Magyarkanizsa)

Árok Ferenccel (balról) beszélget a középen ülő Kis János elnök (Fotó: A szerző )

A kísérőprogramok keretében a résztvevők megismerték Zenta, Bajsa és Topolya nevezetességeit, betekintést nyertek a Délvidék sporttörténetének és kultúrájának egy részébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!