Sport

2015.11.24. 14:40

Dobogón telelnek a zalai hölgyek

Körkép - Véget ért az őszi idény a női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában. A zalai csapatok a dobogón telelnek.

Kühne László

DAC Unió FC–ZTE FC Angels 0-4 (0-2)
Győr, 50 néző. Jv.: Péter.
ZTE FC: Fülöp – Szabó (Bogdán), Kovács, Harmath – Horváth, Szakács (Györgyfalvay), Gerencsér, Király – Gáspár, Szegedi, Kerkai. Edző: Kostorják Zsolt.
Gólszerzők: Szegedi, Kerkai, Bogdán, Király. Kiállítva: Király (ZTE, 90.).

Lendületesen kezdett az esélyes zalai csapat, és a félidő közepén megszerezte a vezetést. A vendégek ezt követően is irányítottak, szerettek volna ugyanis minél több gólt lőni, hogy megtarthassák első helyüket a tabellán.

Fordulás után a zalaiak biztossá, majd fölényessé tették győzelmüket. A félidős első hely azonban elúszott számukra, a Pécsi MFC ugyanis még nagyobb különbséggel (8-0 a városi rivális PVSK vendégeként) nyert az idényzáró összecsapáson.

Nagykanizsai TE 1866–Soproni FAC 1900 0-2 (0-2)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Varga P.
NTE: Balassa Sz. – Balassa D., Veres, Somogyi Zs. (Vittman), Balassa A., Horváth E. (Balogh E.), Takács P., Szollár, Szabó Zs., Hozlár, Halász (Takács D.). Edző: Benedek József.

Az őszi szezont szerették volna győzelemmel zárni a kanizsai hölgyek, de görcsösen fociztak. Az első játékrészben ellenfelük játszott jobban és irányította a találkozót. A hazaiaknak  akadt nagy helyzetük, de ez kimaradt, és szinte az ellenakcióból megszületett a vendégek vezető találata. Majd egy védelmi hiba nyomán kétgólosra nőtt a soproni előny.

Szünet után összeszedettebb lett a vendéglátó együttes, de a kevés helyzetét nem tudta kihasználni. Hiába rendezkedtek be az ellenfél térfelén, támadásaik nem vezettek eredményre, így az NTE vereséggel zárta az őszt.

G.: Kalányos, Farkasi. Jók a hazaiak közül: senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!