Sport

2017.01.24. 15:45

Eb-selejtező tornára készül a futsalválogatott

Zalaegerszeg - A hét elejétől a csütörtök reggeli elutazásig Zalaegerszeg vendége a magyar férfi futsalválogatott, amely Sito Rivera szövetségi kapitány vezetésével készül a közelgő Európa-bajnoki selejtező tornára. A válogatott keddi edzésén jártunk, a bő keret tagja Cseresnyés Alex, a Göcsej SK kapusa is.

Kerkai Attila

Csütörtök reggel utazik a horvátországi Porec-be a válogatott, ahol négyes felkészülési tornán vesz részt a horvát ligaválogatott, Belgium és Szlovákia társaságában. A horvátok egyébként válogatottjukkal legutóbb november elején Zalaegerszegen jártak és kétszer is megmérkőztek a magyar együttessel, és mindkétszer a vendégek győztek.

Ezúttal tehát csak készül Egerszegen a nemzeti együttes, amely bő, 21 fős kerettel érkezett. A horvátországi tornára viszont 14-en utaznak majd a keretszűkítés után.

- Szükség van arra, hogy minél nagyobb kerettel dolgozzunk, mert az Eb-selejtező kerethirdetésénél szóba jöhető játékosok közül mindenkinek tudnia kell, mit játszik a csapat, mit várunk a játékosoktól. A horvátországi viadal nagyszerű lehetőség az előrelépésre, három erős ellenféllel mérkőzünk meg - indokolt Sito Rivera szövetségi kapitány.

Játékos ráhangolódás a keddi edzésre: párokba rendeződve, kézenfogva, a pályán mindenkinek egy irányba kell húznia. Ez a cél
Fotó: Pezzetta Umberto

A keddi edzés előtt pedig arra voltunk kíváncsiak, vajon minek is szól az egerszegi Cseresnyés Alex meghívása erre az összetartásra.

- Láttuk meccseken, jól teljesített, tehetségesnek tartjuk és Zalaegerszegen vagyunk - tudtuk meg a szövetségi kapitány segítője, Korolovszky Gábor segítségével Sito Riverától. - Öt kapussal dolgozunk, Alex is segíti a munkát. A válogatottnak megvan a két kapusa, de figyelni kell a fiatalokat is, kik léphetnek idővel az ő helyükre. Ami a keretet illeti, mindenki egészséges, jó munkát tudunk végezni.

A kapitány várhatóan szerdán nevezi meg azt a 14 játékost, aki végül utazik a Porec-i négyes tornára. A lelátón Bagó Gábor, a Göcsej SK vezetőedzője tollal és papírral foglalt helyet, s nem is titkolta az itt látottakból szeretne tanulni.

- Az ember mindenre kíváncsi, az edzésvezetésre, a felállási figurákra, ha már itt készül a válogatott - mondta el kérdésünkre Bagó Gábor. - A kapitánnyal is van kapcsolatunk, hiszen a nyáron a Göcsej SK-t is meglátogatta egy alkalommal. Sito Riverának Barcelonában van futsal akadémiája, ahová hamarosan mi is ellátogatunk egy tanulmányútra, már csak az időpont hiányzik, hogy mikor utazhatunk.

Cseresnyés Alexről pedig csak annyit mondott:

- Remek teljesítményt nyújtott a legutóbbi bajnoki találkozókon Alex, aki rövid idő alatt, szinte a nulláról indulva fejlődött rengeteget. Viszont még sokat kell fejlődnie, hogy még magasabb szintre jusson, ám alázatos és mindent megtesz azért, hogy mindez sikerüljön neki. Róla még csak annyit: pár éve megyei tartalékcsapatban volt center, most pedig itt van...

Válogatottunk célja a 2018-as szlovéniai Európa-bajnokság 12-es döntőjébe való bejutás. Együttesünk áprilisban Azerbajdzsánban Eb-selejtező tornán vesz részt az azeriek, a bosnyákok és egy, egyelőre nem ismert válogatott társaságában, amely a most zajló előselejtezőkből kerül a csoportba. Az azeri tornáról az első helyezett jut ki az Eb-re, a második pótselejtezőt vív.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!