Sport

2016.08.08. 18:25

Egy igazi Király-nap volt Kanizsán

Nagykanizsa – Méghogy alábbhagyott a labdarúgó Eb-láz... Hétfőn délelőtt a dél-­zalai városban az Olajbányász­ stadion csendes életét forgatta fel fenekestől a magyar labdarúgó­-válogatott rekordere, Király Gábor látogatása.

Kühne László

Ha azt írjuk, hogy több százan várták a napokban a válogatottságtól hivatalosan is visszavonult hálóőrt, aligha túlzunk, de azt rögtön tegyük hozzá, Király Gábor dolgozni (is) érkezett Nagykanizsára. Hogy ennek miért van jelentősége? – Én is próbálkoztam nála és bizony azt mondta, Géza bátyám, én szívesen adok aláírást önnek is, de csak az első tréning után – elevenítette fel a rendkívül népszerű, 107- szeres válogatott kapus érkezését id. Vlaszák Géza, az események itteni koordinátora a Bányász-pályán.

S ha már a kanizsai összekötőt megemlítettük, tegyük hozzá, hogy a pályán Király Gábor mellett a feladatok során ott serénykedett fia, ifj. Vlaszák Géza, valamint Bardi Gábor, a ZTE FC egykori NB I-es kapusai. Ám nem csak ők segítették. Az úgynevezett vasi vonalat erősítette Németh Gábor és Hegedűs Péter, akik egyebek mellett a Haladás mezét öltötték fel jó néhányszor a magyar első osztályban.

Szóval a tréningek... Ötvennél is több nebuló érkezett a kapusiskola nagykanizsai foglalkozásaira, s nem csupán a dél-dunántúli végekről, de még Újbudáról is... Ennyit röviden arról az őrületről, ami a nyáron a válogatott Eb-szereplését és persze a labdarúgást övezi.

- Ez a létszám persze lehetne jóval több is, de egyszerűen határt kellett szabnunk e sorozatban is az egyes helyszíneken jelentkezők között - fogalmazott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság egyik magyar hőse, Király Gábor. - Ráadásul a kapusok esetében amúgy sem a tömegesítésen van elsősorban a hangsúly, ha szakmailag közelítünk a kérdéshez. Ez a poszt azért speciálisabb a mezőnyjátékosokénál, meg hát, annyi kapusra ugye, nincs is szükség.

A válogatottban is eggyel több lett a hely ezen posztra, hiszen a szombathelyi kiválóság a napokban jelentette be visszavonulását a címeres meztől. Hogy ez lelkileg miként érint egy profi sportolót?

- A döntés meghozatalával nem mondanám, hogy bármiféle probléma is lett volna az érzéseim szempontjából, inkább azt kellett belátnom, hogy fizikálisan már más az ember helyzete, mint volt korábban. Mentálisan még topon lehet lenni, de a többfrontos helytállás az én koromban már volt, hogy jelzett a szervezetemben.

Ahogy arról a különböző csatornákon már hallani lehetett, természetesen a 107-szeres válogatott esetében is szó van egy búcsúmérkőzésről, melynek keretében a pályán köszönne el hivatalosan is a nemzeti együttestől.

Talán meredeknek tűnt a kérdés, miszerint van-e erre vonatkozólag kívánsága, s igazi profihoz méltó válasz érkezett.

- Nos, ez az, ami nem az én kompetenciám, szóval erre nem tudok válaszolni - tette hozzá egy félmosoly kíséretében Király Gábor, majd már várta is az újabb feladat, hiszen több száz lurkó érkezett szüleik kíséretében aláírásokért és közös fotókért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!