Sport

2017.01.15. 19:45

A ZTE NKK gyenge napot fogott ki

Zalaegerszeg/Cegléd - A női kosárlabda NB I A-csoportjában szombaton a ZTE NKK női együttese nem várt, nagyarányú vereségbe szaladt bele Cegléden. Az egerszegiek gyengén játszottak, s már a találkozó elején eldőlt minden...

Kerkai Attila

VBW CEKK Cegléd - ZTE NKK 90-63 (31-12, 26-17, 16-18, 17-16)

Cegléd, 300 néző. Jv.: Farkas, Gorka, Balogh Gy.

Cegléd: Skoric 19/3, Medgyessy 16, Kányási 13/3, Bujdosó 18/9, Maksimovic 2. Csere: Katona14/3, Kobolak 4, Serbán 4, Ruttner, Filipovicz, Fister. Vezetőedző: Cziczás László.

ZTE NKK: Nagy D. 8, Böröndy D. 4/3, Hegedüs-Őri 10, Burkholder 15/3, Horváth Zs. 2. Csere: Gáspár-Szalay 6, Orsó 7/6, Böröndy V. 11, Velkey, Jurkó. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Ahogy beszámoltunk róla, a ZTE NKK légiósa, Whitney Bays játékengedélye nem érkezett meg időben Magyarországra, így nem vethette be őt Gáspár Dávid a szombat esti találkozón. Az amerikai lány játékengedélyével a későbbiekben már nem lesz gond, ugyanis időközben megérkezett.

Kirby Burkholdernek (fehérben) voltak jó periódusai, de ő sem tudott most úgy villogni, mint azt korábban tette  Fotó: Katona Tibor

A Cegléd hazai pályán eleve esélyesebbnek tűnt, amely gyakorlatilag villámrajtot vett. Egy 11-0-as sorozattal nyitott, a ZTE NKK gyengén dobott, szinte az öltözőben maradt, így nem volt meglepetés, hogy a 9. percben már 28-10-et mutatott az eredményjelző. Csak nagyon lassan kezdett valamit javulni a ZTE NKK játéka, de ekkor már 41-16 volt az állás.

A második félidő az előzmények ismeretében már nem sok izgalmat ígért. A ZTE NKK szombaton mutatott játéka korántsem volt elegendő ahhoz, hogy közelebb férkőzzön vendéglátójához, így pedig állandósult a két csapat között az immár 30 pont körüli, vagy a fölötti különbség (24. p.: 65-32). A ZTE NKK játéka aztán javult, megnyerte a harmadik negyedet, de az utolsó tíz perc így is már csak formaságnak bizonyult. A győzelmet biztosan szerezte meg a Cegléd, ami zalai szempontból mindenképpen kellemetlen, hogy egy pillanatig sem tudta ezt veszélyeztetni.

Cziczás László: Alázattal, és az ellenfelet maximálisan tisztelve játszottunk. Nagy fordulatszámon pörögtünk, de a második félidőre kicsit alábbhagyott a koncentráció.

Gáspár Dávid: Öt per alatt vertek meg bennünket és a játék minden elemében felülmúlta csapatomat a Cegléd. Hiába történt meg a taktikai felkészülés a találkozóra, alapdolgokban hibáztak játékosaim és egy olyan erős csapat ellen, mint mai ellenfelünk, ez megengedhetetlen. A vereség mértéke és mikéntje az igazi negatívum.

A további eredmények: Sopron-Szekszárd 79-53, PEAC-BEAC 76-61, Győr- PINKK 73-64.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!