Sport

2015.10.09. 14:44

Elismerték a teljesítményt - Az EK-n ezüstös női tekéseknek is itthon folytatódik a bajnokság

Zalaegerszeg - Két hetes szünetet követően folytatódik a tekézők Szuper Liga-sorozata. A két zalai együttes, a ZTK-FM Vas és a ZTE-ZÁÉV TK a szünetben sem pihent, hiszen az Európa Kupán járt, ahonnét a lányok tértek haza elégedettebben a megszerzett ezüstérmükkel.

Kerkai Attila

A Szuper Liga tehát folytatódik, a ZTK-FMVas férfi együttese szombaton 13 órától idehaza, a Nyíregyházát fogadja, míg a ZTE-ZÁÉV TK együttese vasárnap, Siófokra, a Balatoni Vasas otthonába látogat. Az Európa Kupa-szereplés szempontjából a ZTK együttese alulteljesített, hiszen védőként csak a 10. helyen végzett, amire előzetesen senki sem számíthatott. A fiúknak mindenképpen túl kell jutnia ezen lélektanilag is nehét időszakon.

A ZTE-ZÁÉV TK viszont ünnepelhetett a németországi Straubingban, hiszen döntőt vívott, s habár kikapott, a megszerzett ezüstérem és az ezért járó serleg biztosan nagyon előkelő helyet kap majd a klub vitrinjében. Borsos József, a klub szakosztály-vezetője nem is titkolta elégedettségét és bizakodását a bajnoki folytatás előtt.

A ZTE-ZÁÉV TK csapata érmeikkel, balról Kovács Dóra, Mátyás Szilvia, Gál Henrietta, Airizer Emese, Csurgai Anita. A köszöntésen nem tudott részt venni Gál Henrietta, Erdész Nóra és Szabó Márta. A lányok mögött Balaicz Zoltán polgármester, Baján János edző, Borsos József szakosztály-vezető és Vadvári Tibor alpolgármester Fotó: Katona Tibor

A legjobb négy közé kerülés volt az elsődleges célunk, ami sikerült és már ez nagy fegyvertény, az pedig, hogy ezüstérmesek lettünk, a klub történetének egyik legszebb sikere hallottuk Borsos Józseftől. S hogy mennyire jól teljesítettek a lányok jelzi az elért 3501 csapatfa, ami a klub eddigi legjobb eredménye, amit nemzetközi szinten is már jegyeznek. Utoljára 2008-ban, a Bajnokok Ligája fináléjában lett ezüstérmes a ZTE-ZÁÉV TK, vagyis ez a mostani Európa Kupa-ezüst a második legnagyszerűbb eredményünk a nemzetközi porondon.

A csapatot egyébként éppen pénteken, Zalaegerszege városvezetése is köszöntötte. Balaicz Zoltán polgármester és Vadvári Tibor alpolgármester fogadta a csapatot és vezetőiket, s biztosították őket a további támogatásról, Kiemelve, hogy Zalaegerszegnek is dicsőséget hoztak, s büszkék az eredményekre.

A folytatásban pedig itthon szerepelt már a csapat, amivel kapcsolatban Borsos József elmondta: jótékony hatásal lehet a lányokra.

- Most még ki kell heverni a fáradalmakat, hiszen csaknem egy héten át tartottak az EK-küzdelmei. Ez a siker azon játékosainknak adhat nagy lökést, akik eddig esetleg nem hitték el, hogy erre is képesek lehetnek. Siófokon folytatjuk vasárnap az egyik legerősebb hazai pályán, ahol tavaly kikaptunk, de most egy ilyen siker után természetesen nem szeretnénk - mondta még el Borsos József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!