Sport

2017.07.26. 15:20

Először ül a kispadon női edző a ZTE FC csapatánál

Az elmúlt idényben a labdarúgó NB II-es női bajnokságban gyengén szerepelt a ZTE FC csapata. A tizenkét együttest felvonultató mezőnyben az alsó régióban, a tizedik helyen zárt a zalai csapat, amely több edzőt is "elfogyasztott". Az új idénynek új szakvezetővel vág neki, Pergel Andrea személyében.

Zalai Hírlap Sport

Az új edző viszont nem lesz ismeretlen, hiszen a megyei bajnokságban győztes Göcsej SK együttesének edzője, Pergel Andrea ül le a kispadra.

- A bajnokcsapatomból több játékosom is anyai örömök előtt áll, amit természetesen megértek. Összedugtuk a fejünket, és úgy döntöttünk, visszalépünk a bajnokságtól. Kapóra jött a ZTE FC felkérése, állok elébe - hangoztatta Pergel Andrea.

Pergel Andrea az első női edző lesz a csapatnál, de nem teljesen idegenként érkezik
Fotó: Katona Tibor

Elmondta, amikor megkereste a ZTE, sokat gondolkozott rajta, de úgy érezte, hogy nagy kihívás lesz számára az NB II-ben dolgozni. Úgy véli, az MLSZ jó irányba akarja terelni a dolgokat, hogy a női csapatok élére a hölgyek táborából kerüljön ki az edző. A ZTE FC történetében ő lesz az első női szakvezető, s a megyeszékhelyi csapatnál gyorsan léptek erre a kihívásra.

- Nem teljesen ismeretlenként érkezem a ZTE kispadjára, mert amikor időm engedte, többször megnéztem a lányok mérkőzéseit - folytatta Pergel Andrea. - Kostorják Zsolt edzősködése idején nagyon együtt volt a társaság, s érzésem szerint az ő távozása után bomlott meg az egység. Azt viszont nem tudom, hogy miért. Biztosan lesznek távozók és érkezők még, de egy biztos: újból egy egymásért küzdő, jól és eredményesen játszó ZTE-t szeretnék a pályán látni.

Az NB II mezőnyét ismét két csoportra bontja az új szezontól az MLSZ, s két kilenccsapatos csoportban zajlanak majd a küzdelmek, ami az utazás szempontjából mindenképpen jó lesz a mezőny tagjainak, így az egerszegi csapatnak is. Nem kell ugyanis az egész országot átutazniuk a lányoknak. A kétcsoportos bajnokság "jelzés értékű" is lehet a ZTE FC számára, mert amikor két csoportban zajlottak a küzdelmek, akkor a zalaiak rendre a dobogón végeztek.

Szegedi Anita (a labdával) marad, aki oszlopos tagja volt és lesz az „új” ZTE csapatának is
Fotó: Szekeres Péter

A felkészülést az augusztus végén rajtoló bajnokságra kedden kezdte meg a ZTE.

- Remélem, a lányokkal sikerül megtalálnom a közös nevezőt - bizakodott Pergel Andrea. - A keret nagyjából már összeállt, de igazából csak mostantól tudunk egymással megismerkedni. Nagyon bízom benne, hogy sikerül igazolnunk is, bár a női mezőnyben roppant nehéz, mivel kevés a játékos. A megyei bajnokságból is szeretnénk igazolni, mert az álláspontom szerint több itt szereplő együttes is megüti az NB II szintjét, így a megyeiben játszó lányok közül is többen. Célt nem szeretnék a lányok elé tűzni, mert számomra nem jelent csalódást, ha a középmezőnyben végzünk. Igazából konkrét, kitűzött helyezésekkel nem szeretném terhelni a játékosokat. Az első év minden bizonnyal a csapatépítés jegyében zajlik majd és a legfontosabb célunk, hogy elérjük: ismét élvezzék a játékot a lányok, így a csapat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!