Sport

2017.01.30. 09:24

Erkölcsi és anyagi támogatás

Nagykanizsa – Ha a csapat kiharcolja az NB III-as indulás jogát, úgy a város is megadja azt a támogatást, ami szükséges – mondta a minap Cseresnyés Péter államtitkár a városi focicsapatnál tett látogatása során.

Pásztor András

Közel egy évtized után van reális esélye annak, hogy ismét NB-s szintű labdarúgást láthasson a sportszerető közönség. Ennek apropóján tett látogatást a minap a csapatnál Cseresnyés Péter államtitkár, aki nem csak a vezetőséggel beszélt a folytatásról, hanem magukat a focistákat is biztosította a város támogatásáról.

– Az elmúlt évtizedben sokan és sokat dolgoztak azért, hogy egyáltalán életben tartsák a kanizsai labdarúgást és most végre reális esély mutatkozik az NB III-ba való feljutásra, hiszen a csapat a tabella második helyén áll, ugyanannyi ponttal, mint a listavezető Csács gárdája. – Éppen ezért biztos vagyok abban, ha a srácok kiharcolják a feljutást, úgy a város is minden támogatást megad ahhoz, hogy stabil NB III-as csapat lehessen a Nagykanizsa.

Cseresnyés Péter államtitkár a kanizsai csapat öltözőjében a labdarúgókkal is beszélgetett Fotó: Szakony Attila

Mint azt Gombos Zsolt, a csapat vezetőedzője elmondta: jelenleg a téli felkészülés közepén járnak.

– Több poszton is erősítettünk, Gerencsér Attila belső védő Ausztriából, míg Kulcsár Olivér szélső védő a III. Kerületi TVE-ből érkezett – említette a vezetőedző, aki elárulta: támadó poszton az eddig Semjénházán játszó Nagy Gergővel számolnak.

A nagykanizsai csapatnál egyébként nem csak a jövővel, hanem a múlttal is foglalkoznak. A vezetőség a tavasz során szeretné felvenni a kapcsolatot a volt Olajbányász játékosokkal, akiket örökös bérlettel ajándékoznának meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!