Sport

2016.02.09. 17:21

Északon Cser Ferenc, délen Madarász Zoltán lőtte eddig a legtöbb gólt

Zalaegerszeg - A megyei II. osztályban az Északi-csoportban a cserszegtomaji Cser Ferenc vezeti a góllövőlistát 24 találattal, a Déli-csoportban a zalakomári Madarász Zoltán 15 gólig jutott az ősz során.

Bozó Péter

A II. osztályban északon a Cserszegtomaj játékosa, Cser Ferenc tehát 24 gólt szerzett, ebből a Sármellék elleni mesterötös mellett háromszor (Páterdomb, Police-Ola, Alsópáhok) rúgott egy meccsen négy gólt.

Cser Ferenc (fehérben) szeretne az élen maradni. Fotó: Pezzetta Umberto

- Teljesen elégedett vagyok az őszi szereplésemmel, úgy érzem, hogy a csapat is kiszolgál, így azért könnyebb ilyen teljesítményt nyújtani - kezdte az értékelést Cser Ferenc, aki a tavasz első két találkozóját viszont kihagyja eltiltása miatt. - A szezon előtt a meccsenkénti egygólos átlag volt a célkitűzés, ha tavasszal sikerül ezt hozni, akkor 40 találat körül járok, amivel már meg lehet nyerni a gólkirályi címet. Tavaly is csak 32 góllal nyerte Gájer Péter, szerintem azért idén ennél mindenképp többet kell rúgni, hogy valaki első legyen. Eddig még nem sikerült megszereznem ezt a címet, tavaly 23-ig jutottam, de az kevés volt. A legemlékezetesebb meccsem a Páterdomb elleni volt, mert egy rossz széria után mindenki úgy állt hozzá a találkozóhoz, ahogy kellett. Az egész csapat küzdött, hajtott és egy jó ellenfél ellen tudtunk ilyen teljesítményt nyújtani. Tavasszal szeretném, ha a csapat lehozna egy-két mérkőzést kapott gól nélkül, ami az ősszel nem sikerült és aki mögöttünk van a tabellán, azokat a csapatokat mindenképp meg kell verni.

A másodosztály Déli-csoportjában a Flexibil-Top Zalakomár támadója, Madarász Zoltán áll a góllövőlista élén 15 találattal. Az elmúlt két szezonban már sikerült elhódítania a gólkirályi címet (40, illetve 42 találattal), az idén szeretné harmadszor is megtenni ezt.

Madarász Zoltán kétszer már volt gólkirály Fotó: Szakony Attila

- Volt már jobb szezonom is, de azért jónak értékelem az őszt és elégedett vagyok, mert a rangadókat hoztuk a góljaimmal - értékelte az őszt Madarász Zoltán. - Mindig úgy indulok neki a szezonnak, hogy ha 30 forduló van, akkor legyen 30 gólom, mindig az az elvárásom magamtól, hogy a meccsenkénti egygólos átlag meglegyen. Elég szoros a mezőny, szerintem ezzel a 30 találattal meg lehet nyerni a gólkirályi címet. Mindenféleképpen szeretnék egymás után harmadszor is az élen végezni a góllövőlistán. A csapattal a bajnokság megnyerése a cél, többször is alig csúsztunk le a bajnoki címről, illő lenne már egyszer az élen végezni. Több helyről is volt már korábban ajánlatom, de itt jó a társaság, a vezetőség is korrekt, szeretnek a nézők, ezért nehéz is lenne innen elmenni, s nincs is tervben a váltás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!