Sport

2017.06.20. 17:10

Már készül az NB II-re a ZTE FC

ZALAEGERSZEG Ha nem is teljes létszámmal, de a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata kedden hozzálátott a nyári felkészüléséhez.

Kerkai Attila

Az új szakvezető, Zoran Spisljak irányításával a tervek szerint nyolc felkészülési mérkőzést vív a gárda a július végi bajnoki rajtig.

Kedden reggel rövid nyári pihenő után népesült be ismét a ZTE Aréna öltözője. Nagy nyüzsgésről még nem volt szó, eleve úgy tervezték az egerszegiek, hogy a héten még lesznek hiányzók, akik néhány nappal hosszabb szabadságot kapnak.

A múlt héten bejelentett első nyári igazolás, a Mosonmagyaróvárról érkező Koszó Balázs felvette a munkát, a korábban kölcsönben a ZTE-nél szerepelt labdarúgók viszont nem itt kezdték meg a felkészülést. A szerb Zoran Spisljak munkáját az eddigi vezetőedző, Csató Sándor és a kapusedző Vlaszák Géza segíti, de a szakmai stáb - ha szükségesnek látják - akár ki is egészülhet.

Szemben Zoran Spisljak vezetőedző a játékosok körében, az együttes első nyári tréningje előtt Fotó: Pezzetta Umberto

- A jövő hét elejétől lesz nagyjából kilencvenszázalékos a létszám - kezdte Zoran Spisljak, amikor a felkészülés menetéről kérdeztük.

- A felkészülésünk hathetes ciklusra lett felépítve, ebben erőnléti, technikai és taktikai munka is zajlik. A három párhuzamosan, de persze az elején az erőnlét lesz hangsúlyosabb.

Zoran Spisljakot már akkor kinevezték vezetőedzőnek, amikor még zajlott az előző bajnokság hajrára, tehát mintegy kívülállóként figyelhette leendő csapata játékát. Kíváncsiak voltunk, hogy az akkori tapasztalatai mennyire hatottak ki a felkészülés megtervezésére.

Eleinte az erőnléti munkán lesz a legnagyobb hangsúly. Még messze van az az idő, amikor a stadionban, tétmeccsen is kifuthat a pályára a csapat... Fotó: Pezzetta Umberto

- A legfontosabbnak azt érzem, hogy kialakítsuk a játékstílusunkat - jelezte a szakember. - Legyen karaktere a játékunknak, a játékosok pozitívan gondolkodjanak, legyen önbizalmuk a játékhoz. Látszott, hogy mindez bennük van, de még jobban ki kell hozni bebőlük. Magyarországra nyolc éve érkeztem először, és mindenhol hasonló volt a feladat. Vagyis, fel kellett építeni valamit és a nyolc év alatt tizenkét trófeát vagy címet gyűjtöttem csapataimmal. Kidolgoztam egy rendszert, ebben dolgozom. Tisztában kell lenni azzal, hogy melyik játékossal szemben milyen elvárást támaszthatunk. Nagy feladat vár ránk, de nagy lehetőség is, hogy bizonyítsuk: ennél jobb eredményre vagyunk képesek.

Zoran Spisljak arról is beszélt, hogy az építkezéshez meg kell találni a kiindulópontot. Menet közben pedig kiderül majd, hogy kell-e és miben kell változtatni a még nagyobb hatékonyság érdekében. Edzőtábort a nyáron nem tervez a vezetőedző.

- Új szituáció, komplex feladat vár ránk - indokolt. - Mindig a maximális energiát fektetem a munkámba és az edzéseken is elvárom a magas intenzitást. Az első évben, amikor az edző elkezd dolgozni egy csapattal, még nagyon sok az újdonság mindkét fél számára. Ezért nem tervezek edzőtábort, inkább szeretem helyben végezni a munkát, hisz az edzésrendszerembe tizennégy program van beépítve. A második évre viszont mindezt megismerik a játékosok és a stáb is.

A ZTE FC nyolc felkészülési mérkőzést tervez a bajnoki rajtig (lásd keretes írásunkat). Akad igazán figyelemre méltó párosítás is, hisz az angol élvonalbeli West Ham United is Egerszegre látogathat, de horvát, orosz és izraeli első osztályú csapatokkal is mérkőznek a kék-fehérek.

A tervezett program. Július 2. vasárnap (18 óra): Amkar Perm (orosz I. )-ZTE FC (helyszín: Olbendorf Ausztria). Július 5. szerda, (18): FK Drava (szlovén II. )-ZTE FC (Ptuj, Szlovénia). Július 7. péntek (18): NK Slaven Belupo (horvát I.)-ZTE FC (Kapronca, Horvátország). Július 12. szerda (18): NK Lendva (szlovén II.)-ZTE FC (Lendva, Szlovénia). Július 16. vasárnap (18): ZTE FC-West Ham United (Angol, Premier League). Zalaegerszeg, ZTE Aréna. Július 19. szerda (18): NK Hotizan (szlovén III.)- ZTE FC (Hotizan, Szlovénia). Július 21. péntek (17): Maccabi Petah Tikva (izraeli I.)-ZTE FC (Wenigzell, Ausztria). Július 25. kedd (18): ZTE FC-NK Rakican (szlovén III.) vagy Tiszakécske (NB III, Zalaegerszeg, ZTE Aréna).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!