Sport

2015.10.13. 17:39

Hatodszor táncolnak a Kanizsa Kupáért

Nagykanizsa - A 25 éves Eraklin Táncklub Egyesület október 24-25-én több táncviadalt is rendez a Zsigmondy-csarnokban. Ezek közül kiemelkedik a 6. Kanizsa Kupa nemzetközi tíztáncverseny, melyen a hazai elit lép a közönség elé.

Benedek Bálint

Az első napon zajlik le az Eraklin Kupa klubközi táncviadal, amely a versenytáncosok számára magyar bajnoki forduló lesz. Ezt követi a kezdő korosztály országos bajnoksága, ahol közel 150 páros vetélkedik. Ezzel egy időben a 21 éves korosztály tíztánc magyar bajnokságát is megtartják, erős mezőnnyel.

Képünk egy korábbi Kanizsa Kupán készült. Fotó: Szakony/archív

– Október 25-én a balesetben fiatalon elhunyt táncos, Cséplő Dániel emlékére kupát szervezünk – ismertette Lekszikov Csaba, az Eraklin vezetője. – A program 9 órakor bensőséges, vetített képes megemlékezéssel kezdődik, Dániel családja és barátai részvételével. A folytatásban pedig tánciskolás párok mérik össze tudásukat.

Este hat órától a meghívásos Kanizsa Kupa kínál kikapcsolódást. A látványos, show jellegű viadalon parkettre lép a sokszoros tíztánc bajnok szentesi Hegyes Bertalan, Kiss Violetta páros is. Szakkommentátorként pedig a televízióból ismert Pálinkó Lujza és Jánosi László működik közre – ők kalauzolják a közönséget a táncstílusok, versenyszabályok és ruhák kulisszatitkai közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!