Sport

2016.10.28. 13:08

Hatpontos célkitűzés - A ZTE FC a Balmazújvárost kapta a Magyar Kupában

Zalaegerszeg - A szerdai sikeres kupamérkőzés után a ZTE FC NB II-as labdarúgói ismét egy hosszabb útra készülnek: vasárnap 13.30 órától a SZEOL SC vendégei.

Kerkai Attila

És készülhetnek egy újabb „túrára”: pénteken sorsoltak a Magyar Kupában és a ZTE FC-nek Balmazújvárosba kell utaznia a legjobb 32 között. A ZTE FC szerdán Tiszakécskén nyert az MK-ban, így várhatta a pénteki sorsolást, ami számára egy „osztálytársat” jelentett. Az NB II jelenlegi listavezetője, a Balmazújváros lesz az ellenfele november 30-án, a találkozót a Balmaz otthonában rendezik. Ám addig is lesz még feladata Csató Sándor együttesének mindjárt most vasárnap, amikor a sereghajtó és újonc SZEOL SC vendégeként lépnek pályára Szegeden. Az egerszegiek természetesen már szombaton útra kelnek és fontos találkozó előtt állnak. - A kupában az élvonalbeliek után megkaptuk a lehető legnehezebb ellenfelet és a legmesszebb lévőt is... - értékelte a Magyar Kupa-sorsolást Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője. - Az elkövetkező egy hónapban lesz utazás bőven, de ezzel kell együtt élnünk.

Jakab Dávid (fehérben) az elmúlt két bajnokin jeleskedett az előkészítésben és góllövésben is Fotó: Katona Tibor

Most vasárnap olyan ellenfél vár ránk, amely ugyan utolsó, de közeledve az ősz végéhez, valószínűleg mindent el fog követni azért, hogy elkerüljön onnan. Ha igazak a hírek, a SZEOL SC pályája is fejtörést okoz a vendégségbe érkezőknek Egy vagy két kivételtől eltekintve nem is születtek biztos vendégsikerek eddig, hanem szoros meccseken nyertek az esélyesebbnek számító együttesek is. Komolyan kell vennünk a mérkőzést és így is teszünk. A szerdai kupameccsen úgy forgattuk a csapatot, hogy kapjanak lehetőséget azok, akik eddig kevesebbek játszottak, a többiek pedig pihenjenek. Nagyon fontos két mérkőzés jön, s mi egyben kezeljük a mostani SZEOL SC, és a jövő heti, hazai rendezésű Cigánd elleni találkozóinkat. A célunk nem lehet más ezeken, mint a hat pont begyűjtése, hiszen után megint bajnoki szünet jön majd. Az eltiltott Villám Balázson, valamint a két régebb óta sérült fiatal játékoson, Bedi Bencén és Végh Gáboron kívül a többiek bevethetők lesznek vasárnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!