Sport

2016.05.30. 17:20

Hazai siker a fogathajtó versenyen

Zalalövő - Hazai sikert hozott a városban a hétvégén megrendezett IV. Kombinált Akadályhajtó Emlékverseny.

Gyuricza Ferenc

A kettesfogatok küzdelmében ugyanis Lebics István, a Zalalövő és Környéke Lovas-sport Egyesület korábban már országos bajnokságot is nyert versenyzője érte el a legjobb eredményt. Sikere értékét tovább növeli, hogy mind az első, mind a második fordulóban ő nyújtotta a legjobb teljesítményt. A zalai versenyzők közül Török Gyula került még az élmezőnybe.

A Kanizsai Lovasklub tagja az összesített eredmény alapján végül az ötödik helyezést szerezte meg. A kettesfogatok versenye mellett a póni kettesfogatok akadályhajtását is megrendezték, ebben Győr-Moson-Sopron megyei siker született.

A Csornai Lovas Klub színeiben versenyző Kovács Tibor és fogata küzd a vizesárokkal (Fotó: Gyuricza Ferenc)

A verseny iránt az előzetes várakozásnak megfelelően ez alkalommal is óriási érdeklődés mutatkozott, a nyugat-dunántúli térség legjobbnak tartott fogathajtói gyűltek össze. A vizesárokkal és dobogóval nehezített pálya szintén kiváló volt, bár előbbivel néhány fogatnak meggyűlt a baja.

Az előzetesen meghirdetett szabályzat szerint egy versenyző akár kettő fogattal is nevezhetett, ám ezzel a lehetőséggel csak Lebics István élt.

A versenyt Herczeg Imre, a városi önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke nyitotta meg, aki többek között a verseny névadójáról is megemlékezett. mint mondotta, a három éve tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth László nemcsak közismert gazdaember volt, de a zalalövői lovassport megteremtésében is meghatározó szerepet játszott. 2002-ben, Bocföldéről hozta az első hidegvérű tenyészkancákat, s kitartó munkája eredményeként néhány évvel később mára a zalalövői telep már az ország legnagyobb tisztavérű tenyészetévé nőtte ki magát.

Eredmények. Kettesfogat kombinált akadályhajtás: 1. Lebics István (Zalalövő és Környéke LSE, 93,40 hibapont). 2. Nyerges Ferenc (Veszkényi LE,, 94.24 hp.) 3. Borbély Ákos (Abdai LE, 96,86 hp.), 4. Szalai Gábor (Farádi LE, 100,20 hp.), 5. Török Gyula (Kanizsa LK, 102,53 hp.). Póni kettesfogat kombinált akadályhajtás: 1. Nyerges Kristóf (Veszkényi LE, 52,72 hp.), 2. Balla Dóra (Savaria LSE, 59,57 hp.), 3. Horváth Tibor (Abdai LE, 68.53 hp.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!