Sport

2016.11.30. 15:55

Hévízi henger- Csak a nők nyertek az NB II-ben

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa- Az NB II-es kézilabda bajnokságban a legutóbbi forduló csak a Hévíz Sk női együttesének hozott szerencsét, amely fölényesen nyert. A férfiaknál a Keszthely GDSE döntetlent játszott, az N. Izzó SE kikapott.

Góth Imre

Dél-nyugati csoport, nők:

Hévíz-Hort-Csepel


Molnár Anna a hévízi kapuban biztos pontnak számít, nem véletlen, hogy a zalaiak ellen alig találnak be az ellenfelek Fotó: Pezzetta Umberto

36-13 (19-6)

Hévíz, 150 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Hévíz: Molnár - Czigány 5, Gácser 6, Papp 1, Burghardt L. 1, Fehér 5, Borsi B. 4. Csere: Fonyódi, Borda (kapusok), Holczbauer (4), Berecz (3), Kovarszki (5), Novikova (1), Belina, Buzás (1). Edző: Baranyai Norbert

Esélyeshez méltón kezdett a Hévíz és remek leindulásos gólokkal a 20. percben már 14-4 volt a javunkra. A második félidőben már Fonyódi, Novikova és Belina kezdett. 23-8-ra, majd az 50. percben 30:10-re vezetett a lényegesen egységesebb és jó erőnléttel rendelkező hazai csapat.

A zöld-fehéreknél mindhárom kapus remekelt, míg a vendégeknél messze a legjobbjuk Gál Gyöngyi hálóőr volt. Nagyszerűen szállt be a kispadról Berecz Nikolett és Kovarszki Beatrix akiket egyáltalán nem tudtak tartani, de ezen a napon nem is akadt gyenge pontja a hazaiaknak és megengedhették, hogy a góllövő listát vezető Gácser Klaudia lényegében egy félidőt játsszon. Ezen a találkozón is beigazolódott hogy a másodosztályban az egyik, ha nem a legjobb védekező csapat a hévízi, amelynek csak elvétve tudtak gólt lőni.

Jók: Molnár, Berecz, Kovarszki, Holczbauer.

Dél-nyugati csoport, férfiak:

Sport 36-Komló U23- Nagykanizsai Izzó SE 42-26 (24-14)

Komló, 50 néző. Jv.: Kiss Z., Papp T.

Izzó SE: Dencs Balázs - Gilitsch 1, Kiss G. 6, Tompek 1, Vadász M. 4, Jónás 3, Füle Cs. 1. Csere: Zsobrák (kapus), Szakály 3, Babati 5, Metzger 2,Bátor, Lassú. Edző: Takács Balázs.

Az első félidőben jól kezdtek a vendégek, idővel azonban mind inkább kidomborodott a két csapat közötti különbség. A hazaiaknál több NB I-es játékos is pályára léphetett visszajátszóként, így aligha volt meglepő, hogy a vendéglátó komlóiak végül biztosan hozták a találkozót.

Jók: Vadász M., Babati.

Észak-nyugati csoport, férfiak:

Keszthely Georgikon DSE - Bakonyerdő Pápa 29-29 (13-15)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Drinóczy, Hornyik.

Keszthely GDSE: Pádár Ma. - Baranyai 4, Kovarszki 6, Bálványkövi 12, Harnóczi 1, Sasvár 4, Kisgéczi 1. Csere: Szemerédi (kapus), Kretz, Kránicz, Szente, Szombathelyi 1, Doharszky. Edző: Illés Csaba.

A mérkőzést jobban kezdte a Keszthely, amely a 10. percben már 6-2-re vezetett is. Fokozatosan felzárkóztak a vendégek és izgalmas, küzdelmes játék bontakozott ki a pályán. A 28. percben 13-13 lett az állás, de továbbra is sokat hibáztak a házigazdák és hátrányba kerültek. A második félidőben folytatódott a kiélezett küzdelem. A 48. percben 23-23-nál a hazaiaknak sikerült az egyenlítés és úgy tűnt, kellő lendülettel sikerül megnyerni a találkozót is, hiszen az 57. percben már 29-27-re vezettek. A végjátékot ismét elrontotta a keszthelyi csapat: kapura lövésük kipattant és az utolsó támadásukkal a vendégek kiegyenlítettek.

Jók: Bálványkövi, Kovarszki.

A KGDSE együttese az utolsó pillanatban engedte ki kezéből a győzelmet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!