Sport

2014.08.06. 13:00

Hodola Richárd is rajthoz áll a Hungarian Baja-n

Egy hét múlva, augusztus 15. és 17. között a világ tereprali iránt érdeklődő része ismét hazánkra, ezen belül Pápára figyel. Újra e város térségében rendezik meg ugyanis a Hungarian Baja elnevezésű világkupa-versenyt.

Varga Andor

Egy évvel ezelőtt az autóval és motorral összesen 11-szeres Dakar-győztes francia Stéphane Peterhansel volt a legnagyobb név a mezőnyben, és ez még akkor is igaz, ha nem állt rajthoz, csak motoros felesége szerelőjeként tevékenykedett. Most viszont a közönség láthat is majd versenyezni egy Dakar-bajnokot: a katari Nászer al-Attija-t. A pilóta 2011-ben nyerte meg a világ legnagyobb tereprali-viadalát, és nyilván hasonló céllal érkezik Pápára is.

Hodola Richárd lendületben. Ez a képszerepel a pápai világkupa-viadal plakátján is. Fotó: archív

Ahol természetesen rajthoz áll a zalaegerszegi motoros, Hodola Richárd is. Ő jelen pillanatban vezeti a magyar bajnoki összetettet (négy versenyből hármat megnyert, egyszer bukott), és a Hungarian Baja-n a lehető legtöbb pontot begyűjtve szeretné megerősíteni ezt a pozíciót.

– Nagy a felhajtás a verseny körül, a városban körülbelül egy hónapja nem lehet már szállást szerezni – mesélte Hodola Richárd. – A versenyzők szeretnek ide jönni, mert minőségiek az etapok, és maga Pápa is jó hely. Illetve rangos a verseny, hiszen értékes világkupa-pontokért harcolhatnak az indulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!