Sport

2015.11.30. 16:33

Januárban Szív Kupa

Zalaegerszeg - Hetedik esztendeje, hogy a december már a készülődésről szól a Szerszámsziget Szív Kupa 24 órás teremlabdarúgó torna szervezőinek.

Kerkai Attila

Így van ez most is, hiszen január 8-9-én ismét megrendezik a kupát, amelyre már lehet nevezni.

A hagyományossá vált viadalt gyorsan megszerették a csapatok, talán amiatt is, mert újszerű vállalkozás volt, ugyanis este 8 órakor kezdődnek a küzdelmek és másnap estig tart, miközben folyamatosan zajlanak a mérkőzések. Az „éjszakai műszak” pedig sokak számára vonzó lett, így akadnak csapatok, akik kifejezetten erre az időpontra kérik mérkőzéseiket. A szervezőmunka tehát megkezdődött, a torna helyszíne a most is a Városi Sportcsarnok lesz.

Udvarhelyi András és Luki András volt az ötletgazdája ennek a kupának, akik közül utóbbi tájékoztatott bennünket a részletekről.

- Ismét 24 csapatos tornát szervezünk és örömmel mondhatom, hogy vannak visszatérő csapatok – mondta Luki András. – Aminek örülünk, hiszen azt jelzi, hogy megszokták, sőt kedvelik a csapatok ezt a kupát, másrészt azt is szeretnénk, ha új csapatok is jelentkeznének. Szerencsére nagyon nem kell már reklámozni a Szív Kupát, amely továbbra is emléket állít az elhunyt magyar sportolóknak, hiszen eredetileg is ez volt az egyik motivációnk, hogy erre felhívjuk a figyelmet. és ez lehet annak is titka, hogy gyorsan népszerű lett ez a viadal, ugyanis valahol az emberekhez közel áll, ha egykor volt sportolóknak állítanak emléket. A januári viadalon is lesz megemlékezés, gyertyagyújtás, ahogy eddig.

December 18-ig várjuk a nevezéseket, de a lebonyolításba egy kis újdonságot tettünk bele. A négy darab hatcsapatos csoportból eddig két -két továbbjutó volt, most viszont úgy döntöttünk, hogy három lesz. A 12 csapatos középdöntő egyenes kieséses lesz, a legjobb három állva maradt csapat pedig körmérkőzéses formában dönt a dobogós helyezésekről. Azért változtattunk, mert sokszor olyan együttesek is kihullottak már az elején, akikben esetleg több volt, ezért mindenki kaphat még esélyt a bizonyításra és az erőviszonyokat is jobban visszaadja ez a forma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!