Sport

2015.08.13. 15:36

Zalakerámia-ZTE KK - Újabb játékosok a láthatáron

Zalaegerszeg - A múlt héten két légiós leigazolását is bejelentették a Zalakerámia-ZTE KK-nál, de mintha azóta megakadt volna ez a folyamat. Stárics Kornél ügyvezető is elismerte, nem éppen a terveiknek megfelelően alakultak a dolgok, ám szerinte nincs ok a kapkodásra.

Kerkai Attila

Előbb Darrin Govens érkeztét jelentette be a Zalakerámaia-ZTE KK, majd pár napra rá a Kecskemétről távozó James Kinney leigazolását is. Még két légiósnak kellene érkeznie a férfi kosárlabda csapathoz, sőt tulajdonképpen a kiszemeltek megvoltak, konkrét szerződésajánlatot is küldtek a zalaiak nekik, de mindkettő esetében nemleges válasz érkezett.

Stárics Kornélt, a ZTE KK nemrég kinevezett ügyvezetőjét kérdeztük arról, jelenleg miként állnak légiósügyben, s nem kell-e az eredeti elképzeléseiket gyökeresen áttervezni.

- Valóban úgy terveztük, hogy a két, már bejelentett légiós után nem sokkal a másik két fiú leigazolását is nyilvánosságra hozhatjuk, azonban például a négyes posztra kiszemelt kosaras végül szerdán nemet mondott - mondta el kérdésünkre az ügyvezető csütörtökön. - Egészen konkrétan, nem volt fair velünk szemben, hiszen előtte megállapodtunk mindenben, csak alá kellett volna írnia a szerződését. Ez a lehetőség viszont mindig benne van a pakliban, így edzőnknek van másik jelölje is a posztra, ráadásul azt hiszem, mindenki örülne, ha végül ő kerülne Egerszegre.

Velkey János (fehérben) és társai szorgalmasan készülnek az új idényre és persze várják az új társakat, hogy megismerjék őket Fotó: Pezzetta Umberto

Nevekről hiába is kérdeztük Stárics Kornélt, nem akar elkiabálni semmit. Információink szerint szó volt arról is, hogy egy korábban, a kék-fehéreknél a 4-es poszton megfordult légiós is visszatérhet a ZTE KK-hoz, de sérülés miatt nem jött össze az egyezség. Az idő viszont fogy, így azt kérdeztük az ügyvezetőtől, nincsenek-e elkésve a kereséssel, illetve mire szeretnék végleg lezárni a légióskérdést.

- Eleve úgy terveztük, hogy szeptember elején csatlakoznak hozzánk a külföldi játékosok, ebből a szempontból nem vagyunk elkésve, de persze nem akarunk addig várni, s minél előbb szeretnénk megkötni a megállapodásokat - folytatta Stárics Kornél. - A négyes posztra szánt kosarast például minél hamarabb. Nem titok, hogy szerdán Bencze Tamás vezetőedzővel és az elnökségi tagokkal egy hosszú megbeszélést folytattunk a jelenlegi helyzetről, így például a légiósokról is. Nincs kapkodás, dolgozunk keményen, például a szponzorokkal is. A jövő héten tervezünk bejelenteni egy megállapodást, ami a klub stabil működésében is fontos szerepet játszik majd. A csapat edz, szerencsére mindenki egészséges.

A szurkolókkal kapcsolatos információ, hogy a klubnál már dolgoznak azokon a bérletkonstrukciók kialakításán, melyek remélhetőleg a drukkerek tetszését is elnyerik. Többet között immár a bérletekre is igénybe vehető lesz az Egerszeg-kártya kedvezmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!