Sport

2016.08.26. 17:20

Konkrét célt most nem tűztek ki

Zalaegerszeg - A hét végén elrajtol az NB II-es női labdarúgóidény. Az MLSZ döntésének eredményeként egycsoportos lesz a bajnokság. A tizenkét csapatos mezőnyben már csak a ZTE FC szerepel, az NTE 1866 nem nevezett.

Zalai Hírlap Sport

Az egerszegieknél a legnagyobb változás, hogy Kostorják Zsolt edző a felkészülés hajrájában Mosonmagyaróvárra távozott. Helyét az a Jandovics Jenő foglalta el, aki Lendvai Miklós szakvezetése idején pályaedző volt a ZTE FC férfi csapatánál, vagyis a klubot jól ismeri a szakember.

- Amikor felkért a ZTE vezetése, pár nap gondolkodási időt kértem - mondta a nyitány előtt Jandovics Jenő, amikor megkerestük. - Papp Csengének, aki elkerült tőlünk a Fradiba, edzője voltam, ez adta meg a végső lökést. Úgy véltem, lehet itt is eredményt elérni, s belevetettem magam a női futballba...

A ZTE FC női együttese a nyáron egy hazai rendezésű tornával is készült (a képen Király Ramóna indít) az új bajnokságra
Fotó: Pezzetta Umberto

Kostorják Zsolt távozása az új szakvezető szerint nem okozott törést. Bár még sokat nem edzettek együtt, gyorsan megtalálták a közös nevezőt. A mélyreható megismerés ez után következik. Az új tréner egy jó szellemű, egymásért küzdeni tudó csapat kialakítását tervezi. Az erőviszonyokat egyelőre nem ismerik pontosan, hiszen az összevont osztályban a keleti együttesekkel eddig nem találkoztak, így konkrét célkitűzést sem fogalmaztak meg. Meglátják menet közben, miként alakulnak a dolgok. Amennyiben erősíteni kell, ezt megteszik, ám ha a jelenlegi keret is jól muzsikál , nem igazolnak.

- Az MLSZ a női vonalon is díjazza az utánpótlás-nevelést - folytatta Jandovics Jenő. - A klub vezetése szeretné, hogy minél több 18 éves, saját nevelésű játékos szerepeljen a felnőtt csapatban, minél több játékos számára jelentsen ez perspektívát. Sajnos kevesen vagyunk, igazolással is próbáljuk emelni a létszámot. Menet közben kell csapatot építenem, de közben sikeresnek is kellene lenni. A legjobban persze a győzelmek kovácsolják egységbe a csapatot.

Jandovics Jenő egyelőre még ismerkedik a lányokkal, de bizakodó is

Jandovics Jenő számára fontos a jó védekezés, így a 4-4-2-es vagy a 4-3-3-as formáció kerül előtérbe.

- A nyitányon, vasárnap, a Városi Sportcentrumban 15 órától hazai környezetben a teljesen ismeretlen Airnergy FC-t fogadjuk. Nagyon bízom a sikeres rajtban, hiszen a világon minden edző győzelemre készíti fel csapatát - zárta optimistán mondandóját Jandovics Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!