Sport

2017.01.04. 18:45

Az éllovas Csács-Nemesapáti most már a bajnoki címre hajt, ha már eddig eljutott

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a Kaposi International Transport Csács-Nemesapáti SE együttese telelhet az élen. A település gárdája végig nagy küzdelmet vívott a kanizsaiakkal, végül a hajrában ellenük aratott győzelemükkel biztossá tették pozíciójukat.

Bóbics László

- Huszonhárom évvel ezelőtt kezdtem edzősködni - fogalmazott a megyei bajnokság egyik legtapasztaltabb trénere, Kovács Imre. - Eddig öt klubnál dolgoztam, a Zalalövő és a Nemesapáti az én irányításommal bajnokként jutott fel a megyei első osztályba. Együtteseimmel ebben a mezőnyben két ezüst és három bronzérmet nyertem. Emellett elmondhatom, hogy két megyei Magyar Kupa-győzelemre is büszke lehetek együttesemmel, no és 2011-ben egy Sport M Kupa elődöntős eredmény miatt sem kellett szégyenkeznünk.

- Már az elmúlt esztendei szereplésük is azt sugallta, hogy merész tervekkel vágnak neki a nyáron az új szezonnak.

- A vezetésünk a dobogó valamelyik fokának megszerzését tűzte ki célul, s ez reálisnak is tűnt. Nyári felkészülésünk viszonylag jól sikerült, így jól kezdtük a bajnokságot, magabiztos sikerekkel vettük az akadályokat. Ekkor azonban látszott, hogy hiába van sok remekül képzett futballistánk, munkahelyi és egyéb elfoglaltság miatt szinte mindig hiányzott egy-egy alapember. Közbejött egy sérülés, sárga lap, vagyis nagyon ritkán tudtunk a legjobb összeállításban játszani. Van az együttesben tűzoltó, rendőr, más klubnál edző, amire büszkék vagyunk, mert fontos feladatokat látnak el. Azzal is elégedett lehetek, hogy komoly feladataik mellett mindig a maximumot nyújtották. Augusztus végén hullámvölgybe kerültünk, sok volt a hiányzónk, és hét nap alatt két kupa- és egy bajnoki meccset veszítettünk el 1-0-ra. A teskándi vereség különösen fáj. Nem azért, mert papíron gyengébb csapat ellen szenvedtük el, hanem, mert megvoltak a lehetőségeink, de sorra elhibáztuk a ziccereket. Ahogy ilyenkor lenni szokott, jött egy ostoba gól, elúszott a három pont. Ebből a gödröcskéből gyorsan kijöttünk, és egy újabb sikeres periódus kezdődött, ami a nagy ellenlábas Nagykanizsa elleni idegenbeli győzelemmel csúcsosodott ki. Ráadásul ezen a meccsen sem játszottunk a legjobb összeállításban. Az őszt értékelve le a kalappal a játékosaim előtt. A vezetőket is dicséret illeti, mert biztosították a feltételeket. A nyáron érkezett Bandics Ákos, aki NB-s tapasztalattal rendelkező játékos, de sokat volt sérült, így ő még nem érte utol magát. Jó felkészülés után erősségünk lehet.

- Mikor kezdenek alapozni?

- Már most pénteken találkozik a társaság. Jó közösség rázódott össze, optimistán várjuk ezt az időszakot. Minden okunk megvan rá, mert az ősszel a legtöbb gólt mi rúgtuk. Mihalecz Péter személyében - úgy, hogy három meccsen nem játszott - nálunk található a mesterlövészek listavezetője. A legkevesebb gólt is mi kaptuk, ez pedig a csapat stabilitását jellemzi. Egyetlen találkozón sem játszott le bennünket az ellenfél, 14 meccsből 11-szer győztünk. Ebből kiindulva folytatjuk a munkát, heti három edzés és meccs szerepel a heti programban. A Városi Sportcentrumban kedden és csütörtökön tréningezünk, pénteken pedig a csácsi iskolában gyűjtjük az erőt. A legnagyobb ellenlábasunk egyértelműen a Nagykanizsa. A harmadik helyezett hét ponttal le van szakadva, ugyanakkor a hosszú téli időszak alatt sok minden történhet. Lehetnek nagy változások, pozitív, illetve negatív előjellel is. Eddig csak a megyei első osztályban közel 500 mérkőzésen ültem a kispadon, de még így is, meg tudnak lepni. Úgy gondolom viszont, hogy a csapatban van akkora erő, és ha a tavasszal is hasonló teljesítményt nyújtunk, mint az ősszel, megszerezhetjük a bajnoki címet.

A Csács-NSE az ősszel 1-0-ra győzte le a Lentit. A kép bal felső sarkában Sebők József, a lentiek edzője, aki most már a Csács-NSE tagja Fotó: Katona Tibor

Az együttes szerepléséről és terveiről a klub alelnökét, Lukács Pétert is megkérdeztük. Először is arról érdeklődtünk, ha nyernek, indulnak-e az NB III-ban.

- Erre konkrétan nem tudok válaszolni - kezdte az alelnök. - Vannak információink, de még nem igazán pontosak, s nem tudjuk, miként szervezik át a harmadik vonalat. Míg tavaly a hévíziek osztályozó nélkül feljutottak, lehet, hogy most több akadállyal kell megküzdeni azért, hogy a Nemzeti Bajnokságban szerepelhessünk. Addig, amíg nem látjuk tisztán a versenyszabályokat, nem tudok többet mondani. Persze van egy alaphelyzet, hogy meg kell nyernünk a bajnokságot. A célkitűzésünk az első három hely valamelyikének megszerzése. Sportemberként, ha már az élen telelünk, szeretnénk ott is nyaralni...

- Az utóbbi időben elég sok dologban lépett előre a klub. Így tervezték?

- Igen, az elmúlt három és fél esztendő elég dinamikus fejlődést hozott. A felnőtt együttes mellett van hét utánpótlás gárdánk is. Annyi biztos, hogy a licenckérelmet be fogjuk adni az NB III-ra, hogy ezen már ne múljon semmi, ha odaérünk és teljesíteni tudjuk az elvárásokat. Ezt a következetes munkát nem szeretnénk lerombolni.

- A közelmúltban leigazolták a ősszel remekül szereplő Lenti TE játékos-edzőjét, a 12-szeres válogatott Sebők Józsefet. Milyen pozícióban számítanak rá?

- Amikor felröppent a hír, hogy Sebi Egerszegre költözik, elgondolkodtunk, hogy szerződtetjük. Hármas feladatkörben számolunk vele. Ahogy említettem, a klubunk alakul, formálódik, s az arculatát tovább szeretnénk finomítani. Ebben egy, a nemzeti válogatottban is megfordult labdarúgónak nagy szerepe lehet. Az utánpótlás csapataink felkészítésénél is kulcsszerepet kap, negyven év felett is nagyon sokat tud a labdával, és tapasztalatával is sokat segíthet feltörekvő reménységeinknek. Az első csapatnál is szükség lehet rutinjára és tudására. Ezt majd az edzővel meg kell beszélni, hogy mikor, mennyit tud vállalni. A megállapodás értelmében pénteken este ő is elkezdi velünk a felkészülést. Az átigazolásokat illetően van még olyan futballista, akit szívesen látnánk köreinkben, péntekig ebben az ügyben is pont kerülhet a dolgok végére. Az előző évek hagyományaihoz híven szeretnénk, ha az edző rendelkezésére állna a felkészülésre az a csapat, amellyel majd a bajnokságban számolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!