Sport

2017.01.21. 07:24

Legyőzte a Ferencvárost a Göcsej SK

A férfi futsal NB I 14. fordulójának rangadóját az FTC vendégeként játszotta a Göcsej SK. A zalaiak remek védekezésüknek és pontos támadásaiknak köszönhetően fontos mérkőzést nyertek meg.

Jóna István

FTC Futsal-Fisher Klima - Göcsej SK 0-2 (0-1)

Budapest, Elek Gyula Aréna

Jv: Zimonyi Péter (Czene-Joó, Tihanyi)

FTC: Sikur, Karacs, Szabó, Nagy, Lak, csere: Papp, Komáromi, Birinyi, Andorka, Horváth B., Kulik, edző: Csernai Gábor

Göcsej SK: Cseresnyés, Gorjanácz, Nagy, László, Apatini, csere: Tóth, Horváth D., Szőke, Gugcsó, edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Tóth, Horváth D.

Az első félidő elején egymásnak estek a csapatok. Mindkettő gárdát nyomta a tét, de valamivel a vendégek voltak pontosabbak és élesebbek. Horváth Detre kapott remek indítást egy kényszerítőt követően, de nem sikerült értékesítenie a ziccert, viszont a labda visszapattant hozzá és ismétlés közben szabálytalankodtak vele szemben. A szabadrúgás kipattant a védőkről éppen Tóthoz, aki remekül lőtte ki a bal alsó sarkot (0-1).

A hazaiak sokat járatták a labdát, próbálták kicsalogatni a Göcsejt, de a zalaiak remekül védekeztek. A félidő feléhez érve a hazaiaknak összegyűlt az öt faultjuk így vigyázniuk kellett a szabálytalanságokkal. Könnyen zavarba lehetett hozni a Fradi védelmét és sok lehetősége is adódott ebből a vendégeknek. Cseresnyés remekül együtt élt a mérkőzéssel és gyakran a testi épségét sem kímélte a játékba avatkozásaikor.

Az utolsó percben előbb Horváth Detre, majd Apatini Márk is növelhette volna a zalaiak előnyét, de a hazai kapus mindkétszer hárított, így maradt a szünetre az egygólos vendégvezetés.

Nagy erőket mozgósított az FTC a második félidőben és rendre alakította ki a helyzeteit. Emellett viszont játékosaik fegyelmezetlenül játszottak és négy sárga lapot is begyűjtöttek. A Göcsej a szervezett védekezésére alapozott és a kontrákban bízott. A 33. percben egy kontratámadásból Horváth Detre indult és lövés a felső léc alatt a hálóba kötött ki (0-2).

A bekapott gól után mindent megpróbált a hazai csapat, de a zalai védelem remekül zárt és Cseresnyés kapus ismét bedeszkázta a kapuját. A Göcsej szervezetten és eredményesen játszott és megérdemelten szerezte meg a nagyon fontos három pontot a Ferencváros otthonában.

Bagó Gábor: - Gratulálok a csapatomnak! Nagyon taktikusan és fegyelmezetten játszott a csapat. Amit kértem azt maximálisan betartották a fiúk és nagyon fontos három pontot szereztünk. Továbbra is a saját kezünkben van a felsőházba kerülésünk.

A Göcsej SK legközelebb február 6-án az Aramis SE ellen folytatják a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!