Sport

2016.10.12. 12:57

Liszli Erika két érme, jövő szombaton 200 testépítőt várnak Egerszegre

Zalaegerszeg - A városban működő Power Gym testépítőinek sikereiről kaptunk hírt. S ha már Egerszeg: jövő szombaton a megyeszékhelyen tartanak nagyszabású, közel kétszáz testépítőt felvonultató versenyt.

Kerkai Attila

Ám előbb nézzük a Power Gym női versenyzőinek eredményeit. Komárom adott otthont az INBA Hungary Natural Testépítő Grand Prix idei versenyének, amely egyben válogatót is jelentett a szervezet Európa-bajnokságára. A Power Gym Zalaegerszeg soraiból három női versenyző állt rajthoz az eseményen, és mindhárman bekerültek kategóriájukban a döntőbe, azaz a legjobb hat versenyző közé.

Balról: Szabó Klaudia, Liszli Erika, valamint Horváth Márta

A folytatásban az első három kvalifikálta magát az Eb-re, ami az egerszegiek közül Liszli Erikának két kategóriában is sikerült. A Miss Figure mezőnyében Liszli a 2. helyen végzett, a Sport Modell (164 cm) összevetésben pedig harmadikként zárt. Sporttársai közül Horváth Márta a Bikini Fitness (168 cm felettiek) kategóriában az ötödik, Szabó Klaudia (Bikini Fitness, 168 cm alattiak) pedig a hatodik helyen végzett.

A hölgyeket Tamási Péter és Tamási Gábor edzők készítették fel az eseményre.

Liszli Erika pedig, noha indulási jogot nyert az Eb-re, mégsem indul a kontinens-viadalon, hiszen az éppen egybe esik a Zalaegerszegen, október 22-én rendezendő II. Zimmermann Kupa testépítő versennyel, s inkább ezen vesz részt. A Városi Sportcsarnokban sorra kerülő, várhatóan látványos viadalra kétszáz női és férfi testépítőt várnak, természetesen a zalaiak közül is többen megmérettetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!