Sport

2016.05.30. 17:10

Még maradt tét - A ZTE FC már biztos bronzérmes

Zalaegerszeg - Amiben reménykedni lehetett, végül nem jött össze, vagyis a Siófok nem tudott pontokat elvenni a Mezőkövesdtől, így a ZTE FC hátránya maradt két pont a feljutásért zajló harcban. Elviekben a labdarúgó NB II utolsó fordulójában még bármi megeshet, de ismerve a párosítást, ehhez valami csodának kellene bekövetkeznie.

Kerkai Attila

A második Mezőkövesd vasárnap a már kiesett és a tavaszra teljesen szétesett Dunaújvárost fogadja, ebből kifolyólag Pintér Attila csapata toronymagas esélyese lesz a találkozónak. S ugyanígy, a ZTE FC is egy már kiesett csapatot, az Ajkát fogadja, az erőviszonyokat ismerve a zalaiak az esélyesek, de hiába nyernek, ha a Mezőkövesd is ezt teszi... Ám úgy kell készülni, hogy fontos mérkőzés következik és az Ajka elleni találkozó utolsó pillanatáig él a remény.

Ezt a furcsa mozdulattal megvívott párharcot úgy tűnik, a zalaiak játékosa, Szalkai Róbert nyerte Huszákkal (16) szemben (Fotó: Pezzetta Umberto)

A vasárnapi, Soroksár elleni, 2-1-es ZTE-sikert hozó találkozó után ifj. Mihalecz István, a zalaiak vezetőedzője még megjegyezte: sajnálja, hogy így alakult és a bajnokság végén a Mezőkövesd egy Karakó Ferenccel lehet jobb... A ZTE-Szeged találkozó játékvezetőjére gondolt, aki ugyebár nem fújta be azt a bizonyos tizenegyest a zalaiak javára a 92. percben, pedig az eset annyira egyértelmű volt, hogy kár is több szót fecsérelni rá... Ha azt a mérkőzést megnyerik a zalaiak (végül 1-1 lett), akkor most ők várhatnák az utolsó fordulót feljutó helyről. Ám, ha megnyerték volna akár csak az egyiket is például a Vác, a Szolnok, vagy a Csákvár elleni találkozójuk közül, akkor is nekik állna most a zászló egy fordulóval a zárás előtt. Az összképhez ez is hozzátartozik, hiszen a ZTE FC túl sok esélyt szalasztott el, hogy még mindig a saját kezében legyen a sorsa.

Viszont, hogy teljes legyen a kép, azt is meg kell jegyezni: a legutóbbi négy mérkőzésén a csapat küzdőszellemből és koncentráltságból is jelesre vizsgázott. Legyőzték a bajnok Gyirmótot, ott volt az ominózus Szeged elleni találkozó, majd egy újabb élcsapat, a Kisvárda is a legyőzöttek közé került és most vasárnap a Soroksár is. Az a csapat, amely előtte kilenc mérkőzését sorozatban megnyerte és láthattuk Egerszegen azt is: nem a véletlen műve volt ez a remek széria, mert tényleg jó csapattá állt össze a Soroksár. Lucsánszky Tamás együttese főleg a második félidőben dolgozott ki sok helyzetet, de aztán Daru Bence gólja megtörte a zalaiak számára jeget. Azt tegyük hozzá, hogy a két csere, Bailo Dávid, de különösképpen Szakály Attila remekül szállt be a játékba. Utóbbi gyakorlatilag két gólt készített elő, előbb Darunak adta a gólpasszt, majd Babatit indította, aki kiharcolta a zalaiak büntetőjét, amit Daru értékesített. A gólkirályi címre leginkább esélyes támadót le kellett cserélni, de hétfőn már az újabb csatáról is nyilatkozott.

- A combomban éreztem szúrást, de szerencsére az orvosok szerint csak fáradtság lehetett az oka a fájdalomnak - mondta el érdeklődésünkre Daru Bence. - A győzelemnek örülni kell, de ismerve a másik találkozó eredményét, nem árulok el titkot vele, hogy az öltöző falát nem vetette szét a jókedv. Azzal tisztában kell lenni, hogy a Dunaújváros vasárnap mire lehet képes Mezőkövesden, ahol a hazaiak mindent elkövetnek majd a győzelemért. Nekünk viszont az a dolgunk, hogy legyőzzük itthon az Ajkát és erre készülünk. Ami a Soroksár elleni meccset illeti, a vendégek jól játszottak, ezért sem tudtunk az elején fogást találni rajtuk. Aztán kihagytak pár nagy helyzetet, és akkor már tudtam, hogy nyerünk, és hogy meg fogjuk büntetni őket a kihagyott lehetőségeikért.

A góllövőlistán Daru Bence áll az élen 19 találattal, de közvetlen mögötte ott van Erős Gábor 18 góllal a Kisvárda együtteséből. A ZTE FC - amely már biztos bronzérmes - vasárnap (18.00) az Ajkát fogadja, ám egész napos programra is hívja szurkolóit: ezen a napon rendezik a ZTE Családi Napot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!