Sport

2016.05.22. 18:46

Megyei I: A Hévíz csapatáé az aranyérem!

Egy fordulóval a megyei labdarúgó I. osztály vége előtt a Hévíz behozhatatlan előnyre tett szert az üldözőkkel szemben, így bajnoki címet ünnepelhetett.

Zalai Hírlap Sport

Olajmunkás Gellénháza-Letenye 1-0 (0-0)

Gellénháza, 30 néző. Jv.: Jakab B.

Gellénháza: Dóra - Horváth, Pilisi, Bagó (Dömötör), Turi, Bognár, Nikitscher, Keszei, Szép, Bencze (Gál), Odonics (Illés). Játékos-edző: Bencze Péter.

Letenye: Gyulai - Proszenyák, Bodó, Őri, Varga, Horváth, Zsohár, Turi (Kanizsai), Kovács, Kiss, Pap. Edző: Kiss István.

Vagy a bajnokság végi motiválatlanság, vagy a mindkét oldalon sok hiányzó miatt alacsony színvonalúra sikerült ez a mérkőzés. Voltak ugyan helyzetei a vendégeknek is, ám a sokkal többet támadó Olajnak végül sikerült egy nem túl látványos góllal otthon tartania a három pontot.

Gólszerző: Odonics. Jók: Dóra, Horváth, Pilisi, Bognár, Keszei, ill. Gyulai, Őri, Varga, Kiss.

Femat Csesztreg-Zalagrár Pókaszepetk 1-1 (1-0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Vizi I.

Csesztreg: Fábián - Kasza, Elek, Molnár, Kancsal, Nagy N., Bene (Nemsics), Horváth R. (Szalai), Pál, Kiss Ba., Horváth M. Edző: Fentős Pál.


Pókaszepetk: Gál - Viola, Csécs (Lepár), Lovrencsics, Száraz, Huszár, Hemela, Bertók, Mondai (Bánhegyi), Kovács, Horváth. Edző: Lepár Attila.

A csesztregi Horváth Roland (zöldben) tartja a labdát Horváth András mellett a Csesztreg–Pókaszepetk (1–1) bajnoki mérkőzésen
Fotó: Kósa Róbert

A 12. percben Kasza Krisztián passzolt Kiss Balázshoz, akinek az indításából Horváth Milán talált be. A második félidőben kiegyenlített játék folyt, gólt csak a pókaszepetkieknek sikerült szerezniük, egy jobb oldali be-adás után Kovács Mátyás fejelt a hosszú sarokba. Igazságos döntetlen született a találkozón.

Gólszerzők: Horváth M., ill. Kovács. Jók: Kasza, Elek, Molnár, ill. Viola, Száraz, Huszár, Bánhegyi. U19: Csesztreg-Pókaszepetk 8-2.

Hévíz-Semjénháza 5-0 (0-0)

Hévíz, 150 néző. Jv.: Papp Á.

Hévíz: Balogh - Herbály, Fisli, Czibor (Karvalics), Rácz, Szi-Péter, Szántó, Hetesi (Keszthely), Nagy, Pálfi, Nedelkó (Horváth). Edző: Lendvai Miklós.

Semjénháza: Szőke - Nagy G. (Preksen), Latin, Kovács (Markek), Kocsis, Kuzma, Sifter (Kaczeus), Nagy M. (Varga), Kapuvári, Papp, Szép. Edző: Markek István.

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, azonban a hazaiak az első 10 percet követően folyamatosan átvették a játék irányítását, számos gólhelyzetet alakítottak ki az első félidőben is, ám ekkor még nem sikerült a kapuba találniuk. A második félidőt rögtön góllal kezdték a hévíziek, amit még négy követett. Megérdemelten nyerték a mérkőzést ilyen arányban is, a vendégek a második játékrészben a félpályán is elvétve jutottak csak át.

Gólszerzők: Karvalics (2), Nagy, Hetesi, Pálfi Jók: az egész csapat, ill. senki.

Szerszámsziget-Zalalövő-Szepetnek 4-1 (3-1)

Zalalövő, 150 néző. Jv.: Kubicsek M.

Zalalövő: Molnár I. - Szőke, Csáki, Kellner, Cseresnyés, Nagy D. (Altinger), Tóth B., Mavolo, Tóth Á. (Darabos), Kaszás, Kisharmadás. Edző: Ostrom János.

Szepetnek: Zavaczky - Anger, Németh G., Rákhely, Szabó B. (Bilák), Fuisz, Nagy T., Bedő, Cs. Horváth, László, Kollár. Edző: Grabant János.

A hazai gárda lépett fel támadólag és negyedóra múltán Kaszás szögletét Kellner bólintotta a kapuba, 1-0. A 25. percben mintaszerű támadás futott a pályán: Szőke beadását a hosszú oldalon érkező Mavolo fejelte a hálóba, 2-0. Ezt követően Kollár hazai fejesét védte bravúrral Molnár kapus. A 40. percben Cseresnyés indította Tóth Ádámot, aki lefutotta a védőjét, a középre adását pedig Kaszás vágta a rövid sarokba, 3-0. A félidő végén szépítettek a vendégek: szöglet után Fuisz fejelt a lövői kapuba, 3-1. A második játékrészben a ZTK már nem erőltette a támadásokat, nyílt, jó iramú volt a meccs. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, végül Tóth Bence gólja biztosította be a fölényes hazai sikert, 4-1.

Gólszerzők: Kellner, Mavolo, Kaszás, Tóth B., ill. Fuisz. Jók: Kellner, Cseresnyés, Tóth Á., Kaszás, ill. Bedő, Cs. Horváth. U19: Zalalövő-Szepetnek 2-5.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Nagykanizsa 1-6 (0-4)

Teskánd, 60 néző. Jv.: Kocsondi J.

Teskánd: Horváth - Magyar, Szabó Cs., Szabó T., Major, Toplak, Gángó (Milei), Baumgartner, Zsuppán (Megyesi), Luki, Vizsy. Edző: Mándli Péter.

Nagykanizsa: Osbáth - Schuller, Papp, Boros (Kotnyek), Hóbor, Horváth, Szalai, Rácz, Orbán (Zsirai), Bene, Novák (Szakmeiszter J.). Edző: Gombos Zsolt.

A gyorsabban, pontosabban, lendületesen játszó vendégek megérdemelten nyertek.

Gólszerzők: Szabó T., ill. Horváth B. (2), Schuller, Rácz, Szalai, Szabó Cs. (öngól). Jók: Major, ill. Horváth B., Rácz, Bene.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót 1-3 (1-2)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Németh I.

Kiskanizsa: Munkácsi - Horváth, Mulasics, Csordás, Ganzer, Ötvös (Kálcsics), Piecs (Póka), Kovács (Kálovics), Dolmányos, Földesi, Lukács. Edző: Sneff Erenc.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Gulyás P., Fodor, Csarmasz, Gulyás G., Kónya, Tóth R., Gájer F., Horváth, Ferenczi, Jankovics. Edző: Szarka Péter.

Ahogy várható volt, a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és már az első negyedórában számos helyzetet hagytak kihasználatlanul. Amikor ellentámadásba tudott menni a vendégcsapat, néhány esetben ők is veszélyeztetni tudtak. A gyors gólváltást követően maradt a hazai fölény, azonban egy gyors kontra után eredményesek tudtak lenni a vendégek. Fordulás után a hazai csapat megszámlálhatatlan gólszerzési lehetőséget szalasztott el. Az első 15 percben szinte percenként maradtak ki a hazai helyzetek. Ahogy ilyenkor lenni szokott, egy újabb vendégkontra eredménnyel zárult, és ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A hazaiak egy fél szezonra való lehetőséget ugyan kidolgoztak, de ezek mind kimaradtak, így a ténylegesnél másabb eredmény ezen a találkozón nem is születhetett.

Gólszerzők: Dolmányos, ill. Kónya, Ferenczi (2). Jók: senki, ill. Tóth Zs. (a mezőny legjobbja), Gulyás P., Gulyás G., Fodor. U19: Kiskanizsa-Zalaszentgrót 12-2.

Lenti TE Sport 36-Csács-NSE 1-4 (0-2)

Lenti, 200 néző. Jv.: Réz N.

Lenti: Balogh B. - Fehér, Czigány, Kozári, Sárkány (Farkas), Kondákor (Sebők, Balogh R.), Balog M. (Hermán), Kiss, Horváth I., (Horváth Sz.), Horváth D., Völgyi (Simon). Játékos-edző: Sebők József.

Csács-NSE: Kozma - Szegleti, Éder, Horváth Pé., Csik, Bakos (Nyári), Csongár (Sziráki), Lepár, Sági, Horváth Pa. (Horváth Á.), Mihalecz (Rédei). Edző: Kovács Imre.

A Lenti TE játékosa, Fehér Bence (jobbra) próbál menteni Sági András elől a tegnapi meccsen
Fotós: Katona Tibor

A taktikusan játszó és szép gólokat rúgó vendégek megérdemelten vitték el a három pontot Lentiből. A Lenti TE sok siker kíván a Csács-NSE csapatának a Zala Megyei Kupadöntőhöz.

Gólszerzők: Balogh B. (11-esből), ill. Mihalecz (2), Csongár, Sági.

Jók: Balogh B., Horváth D., illetve Csongár, Mihalecz, Éder, Horváth Pé.

U19: Lenti-Csács-NSE 6-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!