Sport

2017.02.26. 20:30

MEGYEI I Kiütéses hazai siker Kiskanizsán

Zalaegerszeg - A hét végén elkezdődött a tavasz a megyei labdarúgó I. osztályban, ahol a 16. fordulót rendezték. Az élen továbbra is nagy a verseny, nyert a listavezető Csács-NSE és az őket üldöző Nagykanizsa is.

Bozó Péter

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák-Türje 7-0 (3-0)

Kiskanizsa, 100 néző. Jv.: Siket L.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás (Beck), Dolmányos (Póka), Ganzer, Horváth G. (Kálcsics), Lukács, Mulasics (Németh), Ötvös, Pál (Farkas), Piecs, Szabó. Edző: Sneff Ferenc.

Türje: Farkas - Ágh, Balázs M., Kanizsai (Balázs R.), Károly, Kerkai (Tróbert), Koczka, Nagy A., Nagy I. (Fodor), Szép, Vasas. Edző: Guitprecht László.

A hazaiak alaposan visszavágtak az őszi nyitófordulóban elszenvedett vereségért. A Türje gyorsan ellőtte a puskaporát, hisz az első tíz percben még helyzete is adódott. Aztán fölénybe került a hazai csapat és a félidő végéig háromgólos előnyre tett szert. Szünet után folytatódott a kiskanizsaiak nagy fölénye, a vendégek csak ritkán jutottak el a hazai kapuig. A gólok sorozatban érkeztek és még számos helyzet is kimaradt. Összességében a végig fölényben futballozó Kiskanizsa nagyarányú győzelmet aratott a lelkes vendégek ellen.

Gólszerzők: Dolmányos (2), Szabó (2), Lukács, Németh, Farkas. Jók: Dolmányos, Horváth G., Szabó, ill. Koczka, Vasas. U19: Kiskanizsa-Türje 10-2.

Nagykanizsa-Szerszámsziget-Zalalövő 5-0 (3-0)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Kubicsek M.

Nagykanizsa: Szabó Á. - Boros (Kotnyek), Péter, Csáki, Hóbor, Kiss J. (Orbán), Gerencsér, Rácz (Zsirai P.), Kulcsár R. (Kulcsár O.), Szalai (Kisharmadás), Nagy G. (Péntek). Edző: Gombos Zsolt.

Zalalövő: Dóra - Balogh A., Cseresznyés (Nagy D.), Darabos, Gyenese (Elek), Horváth B., Kellner, Mavolo, Szabó G. (Kövesi), Szőke, Zsoldos. Edző: Vörös István.

Jobb forgatókönyv szerint nem is kezdődhetett volna a találkozó a hazaiak számára, hiszen az új szerzemény, a Kanizsa színeibe több mint egy évtized után visszatérő Nagy Gergő már rögtön az elején be is köszönt. A vendégeket aztán a második kapott gól gyakorlatilag végképp megfogta, azt a szintén új kanizsai igazolás, Gerencsér Attila jegyezte. Hogy végül ne csak Nagy legyen a meccs egyetlen duplázója, arról a makacs és hosszú sérülése után a második félidőre beálló Péntek Adrián gondoskodott, aki ahogy beszállt, első megmozdulásából rögtön eredményes volt, majd gyorsan lőtt még egyet, s ezzel nem csupán ő, de a teljes nagykanizsai legénység megtette a magáét a három pontért.

Gólszerzők: Nagy G. (2), Péntek (2), Gerencsér A. Jók: az egész csapat, ill. senki.

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Lets Do It Technoroll Teskánd 2-1 (0-1)

Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Varga P.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Bonyhárd (Németh Á.), Csik, Gájer P. (Csík), Horváth B., Horváth D., Kónya, Németh A. (Tóth R.), Sümegi (Poskolát), Tóth D., Vastag F. Edző: Szarka Péter.

Teskánd: Bucsics - Gulyás, Hadrik (Palkó), Kecskés (Vizsy), Magyar, Major (Gángó), Németh B. (Sopronyi), Pergel, Sziráki, Viola (Horváth P.), Zsuppán (Boczföldi). Edző: Pergel Attila.

Rosszul indult a hazaiak szempontjából a mérkőzés, egy előreívelt labdából Németh Bence szerezte meg a vezetést a vendégeknek. Ezt követően a Teskánd teljesen lemondott a támadásokról, a zalaszentgrótiak viszont nem tudtak helyzetbe kerülni. Meddő hazai mezőnyfölényben telt a félidő hátralévő része. A második játékrész gyors szentgróti góllal indult, Tóth Dániel szerzett látványos találatot. Ezek után továbbra is a hazaiak akarata érvényesült, aztán a hajrában Gájer Pétert csak szabálytalanul tudták szerelni a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig Németh András váltotta gólra, megszerezve ezzel a három pontot csapata számára. Teljesen megérdemelt hazai győzelemmel indult a szezon a zalaszentgrótiak számára.

Gólszerzők: Tóth D., Németh A. (11-esből), ill. Németh B. Jók: Tóth D., Gájer P., ill. senki. U19: Zalaszentgrót-Teskánd 0-1.

Olajmunkás Gellénháza- Flexibil-Top Zalakomár
6-0 (2-0)

Zalaegerszeg, ZTE-stadion mögötti műfüves pálya, 50 néző. Jv.: Kocsondi J.

Gellénháza: Cseresnyés (Simon) - Török (Balogh), Horváth, Bognár, Szabó (Turi), Vincze, Odonics (Toplak B.), Ferenczi, Pintér, Nagy (Toplak G.), Dávid. Játékos-edző: Bencze Péter.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Bagó (Horváth Zs.), Takács (Tóth-Pajor Sz.), Fenusz, Tarnóczai, Horváth J. (Horváth G.), Földesi (Horváth I.), Fábián (Kuti), Madarász, Szelei, Mészáros (Kovács). Edző: Horváth Gábor.

Már a korai első gól után látható volt, hogy ezen a napon hiába a lelkesedés, a motiváció, igencsak zavarba hozható a vendégvédelem. Szereztek gólt az olajosok gyors támadásból, szabadrúgás-kombinációból, kontrából és egy szép Nagy Bence szóló után is, amúgy pedig a komáriak védelme is meglehetősen határozatlannak bizonyult. A futsalválogatott edzőtáborába meghívott gellénházai kapus, Cseresnyés Alex ma nem tudta megmutatni tudását, szinte védenivalója se akadt. Hazai szempontból jól indult a tavasz, KO a műfüvön.

Gólszerzők: Nagy (2), Dávid, Odonics, Ferenczi, Toplak B. Jók: Vincze, Bognár, Nagy, Török, Ferenczi, ill. senki.

Kaposi International Transport Csács-NSE-Gyenesdiás Kinizsi 2-0 (0-0)

Zalaegerszeg, Városi Sportcentrum, 150 néző. Jv.: Lakics P.

Csács-NSE: Kozma - Horváth Pé., Éder, Somogyi, Lukács (Kiss), Lepár, Nyári (Rédei), Bandics, Csongár (Kámán), Horváth Pa. (Csik), Mihalecz (Sebők). Edző: Kovács Imre.

A győztes találatot szerző Horváth István viszi el a labdát Nagy Róbert (fehérben) mellett  Fotó: Kósa Róbert

Gyenesdiás: Konkoly - Balogh, Hajba Gá., Sipos, Pandur, Szigeti (Hegyi), Soós M. (Kocsis), Szabó, Szőcze (Soós G.), Czafit, Sipőcz (Mátó). Edző: Hajba Géza.

Érzékelhető volt a Gyenesdiás csapatán a téli játékosigazolások hatása. Az első félidőben hiába harcolt ki mezőnyfölényt a hazai csapat, gólt nem tudott elérni. A második játékrész sem kezdődött sokkal jobban, amit Mihalecz Péter unt meg először és az 54. percben a jobbösszekötő helyéről félfordulatból bombázott a rövid felső sarokba, 1-0. Tovább tartott a küzdelem a két csapat között, amikor Csongár indításából Rédei futott el a jobb szélen, beadását a remekül érkező Lukács L. pörgette kapura, amibe Hajba Gábor ért bele szerencsétlenül, a labda pedig a tehetetlen kapus mellett a hálóba pattant, 2-0. A kiválóan erősítő Gyenesdiás ellen idény eleji formát mutatott a hazai csapat, de ezzel is magabiztosan nyert.

Gólszerzők: Mihalecz, Hajba Gá. (öngól). Jók: Horváth Pé., Somogyi, Lukács L., Mihalecz, ill. Hajba Gá., Sipos, Czafit, Sipőcz. U19: Csács-NSE-Gyenesdiás 8-0.

Semjénháza-Szepetnek 0-0

Semjénháza, 350 néző. Jv.: Bors B.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. - Kapuvári, Orbán, Novák (Kocsis), Schuller, Kuzma, Szakmeiszter J., Nagy M. (Papp), Kovács P., Kollár (Varga Á.), Markek P. Edző: Markek István.

Szepetnek: Horváth G. - Kalinics, Bedő, Cs. Horváth G., Karakai, Szabó B., Nagy T., Rákhely, Kollár (Bilák), Petánovics (Pesti), Szép. Edző: Cs. Horváth Gábor.

A mérkőzésen debütált az újonnan átadott, 300 néző befogadására alkalmas lelátó Semjénházán, ami még kevésnek is bizonyult, telt ház fogadta a csapatokat a szomszédvári rangadón. A szépszámú nézőközönség előtt lejátszott, nagy iramú, küzdelmes mérkőzés szezon eleji formát hozott. Végül igazságos döntetlen született, a Semjénháza és a Szepetnek megosztozott a pontokon.

Jók: Kapuvári, Orbán, Kocsáb P., ill. Bedő., Cs. Horváth G., Kalinics. Kiállítva: Markek P. (88.), Kuzma (88.), ill. Nagy T. (88.). U19: Semjénháza-Szepetnek 2-11.

Az 16. fordulóban Kiskanizsáról Kápolnás Zoltán, Lentiből Kosár Lajos, Nagykanizsáról Kühne László, Zalaszentgrótról Kardos Roland, Gellénházáról Bartusch Géza, Nemesapátiból Lukács Péter, Semjénházáról pedig Preksen László tudósított lapunknak.

1. Csács-NSE 15 12 1 2 51 - 10 37

2. Nagykanizsa 15 12 1 2 50 - 11 37

3. Gellénháza 15 9 3 3 36 - 18 30

4. Lenti TE 15 9 2 4 39 - 12 29

5. Szepetnek 15 8 2 5 25 - 19 26

6. Zalalövő 15 7 1 7 19 - 26 22

7. Csesztreg 15 7 0 8 35 - 26 21

8. Teskánd 15 6 2 7 19 - 18 20

9. Zalaszentgrót 15 6 1 8 31 - 36 19

10. Semjénháza 15 4 7 4 22 - 28 19

11. Kiskanizsa 15 5 2 8 36 - 39 17

12. Pókaszepetk 14 5 1 8 22 - 45 16

13. Gyenesdiás* 15 4 1 10 24 - 41 12

14. Zalakomár 15 3 1 11 13 - 35 10

15. Türje 15 2 1 12 12 - 70 7

*: 1 pont levonva

Lenti TE Sport 36-Femat Csesztreg 1-0 (1-0)

Lenti, 300 néző. Jv.: Vincze G.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Czigány, Kondákor, Sárkány (Porédos), Balog M., Lovrencsics, Horváth M. (Mayer), Kiss (Bogdán), Horváth I., Völgyi. Megbízott edző: Kovács Béla.

Csesztreg: Fábián - Molnár (Horváth N.), Elek, Nemsics (Magai), Kancsal, Nagy N., Horváth R., Szekeres, Nagy R., Pethő, Kiss. Edző: Fentős Pál.

Gólszerző: Horváth I. Jók: Völgyi (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Horváth R. U19: Lenti TE-Csesztreg 2-3.

Nagy iramú, küzdelmes mérkőzést hozott a szomszédvári rangadó, mindkét csapat nagy becsvággyal vetette magát a küzdelembe. Az első félidőben egyértelműen a hazai csapat dominált, teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést Horváth István góljával. A második játékrészben a fegyelmezetten játszó Lenti átengedte a területet a Csesztregnek és kontrákra rendezkedett be. A vendégcsapat egy-két veszélyes támadást is kialakított, egyszer a kapufa, egy másik esetben Balogh kapus bravúrja kellett a hárításhoz. Összességében egy sportszerű mérkőzést láthatott a nagyszámú közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!