Sport

2017.04.18. 17:00

Csács-NSE-Nagykanizsa után: marad a versenyfutás

Zalaegerszeg - Bár előzetesen sokan a bajnoki címről is döntő mérkőzésként jelölték meg a vasárnapi csúcsrangadót, az érintettek szerint még közel sem lefutott ez a kérdés a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában. Nyert a Nagykanizsa (1-0) a Kaposi International Transport Csács-NSE otthonában és négy pontra nőtt az előnye.

Kerkai Attila

Vasárnap a rangadóhoz méltó érdeklődés mellett rendezték a találkozót Nemesapátiban, s hazai siker esetén a Csács-NSE két ponttal a Nagykanizsa elé került volna. Ráadásul a dél-zalaiak a hét végi fordulóban szabadnaposak, de nézzük, miként értékeli a derbit Kovács Imre, a Csács-NSE edzője. Vagyis, elúszott számukra ezzel a vereséggel a bajnoki cím? - tettük fel a kérdést neki.

- Úgy gondolom, hogy nem - hangzott a válasza. - Ugyan most négy pontra nőtt a Nagykanizsa előnye, de egy mérkőzéssel többet játszott. Amennyiben a hét végén hozzuk a Semjénháza elleni találkozónkat, akkor egy pontra csökken ez. Ahogy mondani szokták, a búcsúnak akkor van vége, ha már az árusok elpakoltak... Még hét forduló hátra van a bajnokságból, ez alatt sok minden történhet. Maga a rangadó szerintem inkább ikszes meccs volt, de voltak fordulópontok, s ebből a Nagykanizsa jött ki jobban. Lőttünk egy gólt az első félidőben, amit nem adtak meg les miatt, aztán jött a páros kiállítás a dulakodás után. Hozzáteszem, az ezt megelőző és a lökdösődést kiváltó kemény kanizsai belépőért inkább járt volna a piros, de sárga lett belőle. A kiállítások után fölénybe került a vendégcsapat, s ekkor már sérülések miatt a támadószekciónkból kulcsjátékosokat kellett lehozni. A buta szabálytalanságunk miatt megítélt büntetőt a Nagykanizsa értékesítette, s ez a gól döntött. Úgy érzem, amit lehetett, azt kihoztuk a meccsből, de a bajnoki cím továbbra is nyílt. Ám ehhez a hét végi meccsünket most hozni kell.

A rangadó egyetlen találatának szerzője, Nagy Gergő fejel, aki büntetőből volt eredményes Fotó: Katona Tibor

Ne feledkezzünk meg a gólszerzőről sem. Nagy Gergő 83. percben esett találata most sokat ért. Azt a bizonyos kérdést pedig úgy tettük fel Gombos Zsoltnak, a Nagykanizsa edzőjének, hogy: megvan már a bajnoki cím?

- Nem - hangzott határozottan a válasz. - Azért nem, mert bár egy nagyon fontos mérkőzés volt, amit megnyertünk, de játszunk még olyan ellenfelekkel, akikkel szemben nem lehet soha biztosra menni. A hét végén pihenünk, s ha legfőbb riválisunk, a Csács-NSE nyer, ismét csak egy pont lesz az előnyünk. Pontvesztések pedig szerintem még lesznek a hátralévő fordulókban. Egy nagyon küzdelmes találkozót nyertünk meg. Taktikát változtattunk, hiszen tudtuk, hogy a nemesapátiak ismerik a játékunkat, ami támadó szellemű. Ezért az első félidőben inkább szilárdabban próbáltunk védekezni, ám rájöttünk, hogy ez nem fekszik nekünk. A második félidőre visszaálltunk a korábbi futballunkra, s azt játszottuk, amit tudunk.

Gombos Zsoltot is megkérdeztük a kiállításokról és az azt követő játékról.

- Voltak kemény belépők, de én nem érzem úgy, hogy a kettős kiállítás fordulópont lett volna. Keményebb lett a hangulat a pályán és a nézőtéren is, ez igaz, de egy jogos büntetővel szerintem megérdemelten győztünk. Megjegyzem, a nemesapátiak rendkívül sportszerűek voltak, a vezetőik is gratuláltak a sikerhez - fűzte még hozzá Gombos Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!