Sport

2017.07.05. 13:50

Minden meccsén betalált a Gutor

ZALAEGERSZEG - A bajnokcsapaté a leghosszabb veretlenségi sorozat. A megyei labdarúgó II. osztály Déli-csoportjának legutóbbi szezonjának néhány érdekessége - számokban. A mérkőzéseknél az lejátszás időpontját vettük figyelembe, mivel a 14. és a 15. fordulót a szezon végén rendezték.

A sorozatban veretlenül megvívott mérkőzések tekintetében a bajnok Gelse áll az élen, összesen tíz mérkőzésen nem szenvedtek vereséget. Ezt a sorozatot keretbe foglalta a Becsehely elleni két mérkőzés: a 8. fordulóban kikaptak az ezüstérmestől a gelseiek, majd ezt követte a hosszú veretlenségi széria, ami a 21. játéknapon ért véget, amikor hazai pályán nem tudtak pontot szerezni a becsehelyiek ellen. Természetesen nem panaszkodhatnak a Becsehely, a Gutorfölde és a Miklósfa játékosai sem, hiszen zsinórban kilenc találkozón ők is veretlenek maradtak. A gelseiek saját otthonukban (a becsehelyiekkel és a Lenti TSZ csapatával holtversenyben) és vendégként is hét egymást követő meccsen nem kaptak ki.

A győzelmeket tekintve szintén a Gelse áll az élen, egymás után hét alkalommal gyűjötték be a három pontot. A képzeletbeli dobogó második fokán nagy a tülekedés, hiszen öt csapat - Becsehely, Felsőrajk, Gutorfölde, Miklósfa, Páka - is egy-egy négyes sorozatot tudhat a magáénak. Hazai pályán szintén taroltak a gelseiek, zsinórban hét győzelemmel, de ebben a tekintetben már szorosan követi őket a Pölöske, akik hatszor nyertek egymás után. Idegenben nem volt egyetlen csapat sem, amelyik háromnál több egymást követő meccsen győzni tudott volna.

Támadásban a legjobban a Gutorfölde együttese teljesített, akik mind a huszonkét lejátszott mérkőzésükön betaláltak az ellenfél kapujába, igaz, a gelseiek sem panaszkodhatnak, ők csupán egyszer - a 6. fordulóban, a Lenti TSZ otthonában lejátszott 0-0-s mérkőzés alkalmával - maradtak gólképtelenek.

Összesen 593 találat született a bajnokságban lejátszott 132 mérkőzésen, ami 4,49-es gólátlagnak felel meg, ami jóval magasabb a tavalyi 4,14-es átlagnál. A legtöbb gólt a Becsehely szerezte, akik 82-szer találtak be, őket Gutorfölde (73) és a Pölöske (67) követi, míg a bajnok Gelse nem fért fel a dobogóra, csupán a 4. helyre volt elég a 64 találat. A legjobb védelem viszont a gelseieké, hiszen mindössze 18 gólt kaptak a 22 lejátszott összecsapásukon, 12 találkozón érintetlen maradt a hálójuk, igaz, nem volt zsinórban három olyan mérkőzésük, amelyek közül az egyiken ne kapitulált volna a védelmük. Ez egyedül a Miklósfának sikerült, az utolsó három meccsükön nem találtak be ellenük az ellenfelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!