Sport

2017.06.23. 17:55

NB III: hétfőre kiderül az UFC Nagykanizsa sorsa

ZALAEGERSZEG Hétfőn derülhet ki, hogy az UFC Nagykanizsa labdarúgócsapata kap-e felkérést az NB III-as indulásra.

Kerkai Attila

Múlt hétvégén játszották a megyei bajnokok osztályozóinak visszavágóit a labdarúgó NB III-ba kerülésért. A zalai bajnokcsapat, az UFC Nagykanizsa 4-3-as összesítéssel alulmaradt a Makó csapatával szemben. A vesztes osztályozó után a hétfői határidőig a Nagykanizsa is beadta nevezését az NB III-ra.

A versenyszabályzat szerint helyüresedés esetén az osztályozók legjobb vesztesét kell felkérni az indulásra. Az MLSZ első fokon - a bekért hiánypótlások kézhezvételét követőn - hétfőn dönt a mezőny összetételéről, ám jelenleg nem tudni, hogy a Nagykanizsa kap-e felkérést. Úgy tudjuk, hogy az osztályozón szintén vesztes Balassagyarmat a bajnoki év során az eredményességi mutató tekintetében éppen megelőzi a kanizsaiakat (mindössze 1,1 százalék a két csapat közötti különbség). Ettől függetlenül a kanizsaiak még reménykedhetnek, hiszen ha lesz újabb visszalépő, vagy olyan klub, melynek a nevezését nem fogadják el, akkor a zalaiak számára is mutatkozik esély az NB III-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!