Sport

2015.08.30. 16:22

Négy gól Vácon, már dobogós a ZTE FC

A labdarúgó NB II 5. fordulójának zárómérkőzésén a ZTE FC együttese a még pont nélküli Vác csapatának vendégeként lépett pályára. A találkozón született négy zalai gól és két váci kiállítás, a ZTE FC pedig sikerével felkapaszkodott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Kerkai Attila

Vác FC– ZTE FC 1-4 (0-1)

Vác, 700 néző. Jv.: Böcskei

Vác FC: Palásthy – Hegedűs, Tányéros, Dlusztus, Németh G. – Zsolnai (Magos, 71.), Gulyás – Obot, Rása, Rusvay (Kószás, 77.) – Prasler (Pölöskei P., 67.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

ZTE FC: Szappanos – Simonfalvi, Forgács, Gyagya, Fodor – Szakály A. (Horváth R., 63.), Nagy T. – Babati (Bailo, 46.), Bedi (Koller, 61.), Városi – Daru. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Pölöskei P. (79)., illetve Daru (8., 89), Szakály A. (52.), Városi (94.).

Sárga lap: Németh G. a 30., Zsolnai a 40., Tányéros a 62., illetve Daru a 42. percben.

Kiállítva: Dlusztus (52.), Hegedűs (59.).

Daru Bence  az első és a harmadik zalai gólt  jegyezte, már hétgólos a bajnokságban, s vezeti az NB II góllövőlistát Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaiak komoly lehetőség előtt álltak, hogy csatlakozzanak az élbolyhoz, hiszen úgy alakultak az eredmények, hogy egy ZTE FC győzelemmel, az egerszegiek a képzeletbeli dobogó alsó fokára léphetnek. A Vác a fordulóig még nem szerzett pontot, de aztán a találkozó elején ráijesztett a zalaiakra: akadt egy meg nem adott góljuk, majd Rása gyakorlatilag ziccerből fölé lőtt. Ekkor még csak két perc telt el a mérkőzésből, de a 8. percben már a ZTE FC játékosai örültek. Bedi bal oldali szögletet tekert középre, érkezett Daru, aki 6 méterről kíméletlenül fejelt a jobb sarokba, 0-1. A jó kezdés így adott volt, és az is látszott, hogy a Vác kontráiban bízik. Később pedig már többen is, hiszen a ZTE FC védekezése szellősnek bizonyult, így a váciak előtt területek nyíltak. A 22. percben viszont Babati lépett ki középen, a kapusra vezette a labdát, de Hegedűs beérte és a 11-es pontnál becsúszva hidegvérrel szerelte. A Vác egyre bátrabban ment előre, és ha ziccert nem is dolgozott ki, de a zalai tizenhatosnál azért okozott gondokat... A ZTE FC pontatlanul futballozott, igaz, a házigazda nagyon szoros védelmet „biztosított” a zalai kulcsembereknek és ez sokat jelentett.

A szünetben cserélt Csank János, a zalaik szakvezetője, hiszen Babati deréksérülése még érződött és nem akartak a kelleténél többet kockáztatni vele kapcsolatban. Az 51. percben jött egy nagy Szappanos-védés Rusvay löketénél, majd egy percre rá az újabb zaklai gól. Ekkor Városi lépett ki Dlusztus mellett, a váci játékos egyértelműen visszarántotta a zalai fiút, amiért piros lap járt. A kapuól 19 méterre elvégzett szabadrúgásnál Bedi és Szakály A. játszott össze, végül Szakály remek mozdulattal, kilőtte a bal felső sarkot, 0-2. Az 59. percben pedig Városi mintha csak lemásolta volta az előbbi esetet: megint megindult középen s szinte ugyanott, ezúttal Hegedűs rántotta  le, s ez is piros... A szabadrúgásból  nem született gól, a  folytatásban pedig a ZTE FC nem igazán erőltette a dolgokat, s majdnem ráfázott erre. A 79. percben ugyanis Kószás lövése kijött a kapufáról,   jött a beadás, aminek a végén Szappanos teljesen ártalmatlan helyzetben kiejtette a labdát,  éppen Pölöskey lába elé, aki fél méterről a kapuba pöckölte azt, 1-2. Ez bizony potyagól volt és a saját dolgát nehezítette meg  a ZTE FC. Az utolsó tíz percben szinte már csak az órát figyelték a zalaiak, hogy teljen le a mérkőzés,  hiszen az eredmény az egerszegieknek tökéletesen megfelelt. A 89. percben aztán bebiztosította a győzelmét a ZTE FC: váci labdavesztés után Városit ugratták ki, három egerszegi játékos állt szemben Palásthy kapussal, végül Daru kapta a labdát és  6 méterről a kapuba gurított, 1-3. A 94. percben pedig jött még egy zalai találat, amikor Városi 8 méterről talált be, 1-4.

A ZTE FC tehát nyert , ami pedig azt jelenti, hogy a ZTE FC úgy vonulhat a kéthetes pihenőre, hogy a harmadik helyre jött fel a tabellán.

A forduló további eredményei: Dunaújváros–Sopron2-1 (0-0), Mezőkövesd–Szolnok 3-1 (2-1), Ajka–Szeged 5-0 (1-0), Szigetszentmiklós–Gyirmót 2-2 (0-1), Budaörs–Csákvár 1-0 (0-0), Soroksár–Kisvárda 0-0,  Siófok–Balmazújváros 0-0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!