Sport

2017.03.13. 19:05

A ZTE FC-nek most már hoznia kell a nyerhető mérkőzéseit

Vasárnapi döntetlenjével egy helyet javított pozícióján a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, de az egerszegi tervek a Szeged 2011 elleni találkozó előtt a győzelemről szóltak.

Kerkai Attila

Ez reális elképzelésnek tűnt, azzal együtt is, hogy a Szeged a vasárnapi találkozón (0-0) igazolta, hogy a mezőny egyik legjobban védekező együttese. A bajnokság eddigi mérkőzésein Klausz László együttese kapta a legkevesebb gólt (15), és Egerszegen is a biztos hátsó alakzat volt a legfőbb fegyvere. Az összecsapáson elsősorban a küzdelem dominált, bár tagadhatatlan, hogy taktikai szempontból fel lehetett fedezni érdekességeket a pályán.

Fehér mezben az egerszegi Króner Martin, aki jó játékkal rukkolt ki a Szeged elleni összecsapáson
Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC akkor támadott veszélyesebben, amikor a második félidőre áttért a kétcsatáros játékra. Paudits Patrik a szélről behúzódva sokkal mozgékonyabbnak és megjátszhatóbbnak tűnt, láthatóan jobban érzi magát ebben a pozícióban. A hajrára viszont Babati Benjamint hozta fel helyette Csató Sándor vezetőedző, vélhetően azért is, hogy frissítse a csapatot, hátha ezzel hibára kényszeríthetik a Szegedet. Végül nem sikerült, bár még a mérkőzés legvégén is volt egy lehetőség, amikor Jakab szabadrúgását sodorta szögletre Szántai kapus. Jakab Dávid egyébként ezen a találkozón is sokat vállalt, mozgékonysága kétségtelenül sokat jelent, viszont sokszor még mindig nehezen szabadul a labdától. Ebben kellene még előrébb lépnie, hogy gyorsabb döntéseket hozzon.

Klausz László, a vendégek mestere is elismerte, hogy csapata a második félidőben már inkább csak védekezett. A ZTE FC viszont hiába játszott támadó szellemben, nem tudta fölényét gólra váltani. S ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Szeged közben támadott is, és hogy a zalaiak nem kaptak gólt, abban a jól futballozó Króner Martinnak és Szappanos Péter kapusnak is szerepe volt. Gondoljunk csak arra a mentésére, amikor Zabari 40 méteres ívelését visszafutva, a levegőben úszva tolta szögletre.

A ZTE FC szempontjából megint elúszott két pont, így tovább nőtt az élcsoporttól való távolság. Az biztos, hogy a remélt gyors visszazárkózás most már nem sikerül, illetve csak egy hosszabb folyamat eredménye lehet. Az egerszegiekben a mostani NB II-es mezőnyben ehhez megvan a potenciál, viszont a nyerhető mérkőzéseket mostantól valóban hozni kell, és akkor a bravúrokról még nem is beszéltünk...

Nem lesz könnyű, ahogyan ez a hét sem. Csütörtökön a Cegléd következik Albertirsán, majd vasárnap tévés meccsen idehaza a Balmazújvárost fogadja a ZTE FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!