Sport

2017.06.25. 16:40

Nemzedékek Tornája Zalaegerszegen: együtt ünnepeltek a kézisek

ZALAEGERSZEG - Szombaton nyolcadik alkalommal rendezte meg a Nemzedékek Tornáját az Egerszegi Kézilabda Klub, amely ismét vendégül láthatta a megye csapatainak jó részét és ünnepi aktusai is voltak a hét végi viadalnak.

Kerkai Attila

Az, hogy a Nemzedékek Tornája immár nyolcadik éve zajlik, egyben jelzi is: életképes kezdeményezésnek bizonyult akkor, amikor az Egerszegi KK annak idején kitalálta. A szombati napon már kora reggel benépesült a Kölcsey-gimnázium tornacsarnoka, hiszen az utánpótlás vette birtokba a játékteret, majd jött a többi nemzedék is egészen a szeniorokig bezárólag.

 

 

A már említett ünnepélyes pillanatok pedig díjátadáshoz és avatáshoz kapcsolódtak. Az Egerszegi KK által tao-pályázaton elnyert összegből (az önrészt az önkormányzat vállalta) a Kölcsey-gimnázium négy öltözőjét és a csarnok belső világítását újította fel. Az ünnepségen Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület vezetője, Makovecz Tamás, az önkormányzat oktatási és sportbizottságának elnöke mellett Szűcs Gergely, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatója, továbbá Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke is jelen volt.

Mi Szűcs Gergelyt kérdeztük arról, mennyire fontos számukra, hogy egy sportág úgymond otthonra lelt az intézmény falai között.

- Annak idején először az udvari pályát kérte a klub, hogy használja, amit rendben tartott, így gazdája lett az Egerszegi KK - hallottuk az igazgatótól. - Az évek során aztán rendszeres bérlőink lettek és azt látom, hogy ragályossá vált a kézilabda diákjaink körében, ám jönnek olyanok is, akik nem a mi iskolánk falai között tanulnak. Gyökeret eresztett a sportág a Kölcseyben, ami azért is jó, mert generációkat hoz be és generációk nőnek ki innen.

Tamás Tamás, az Egerszegi KK elnöke csak megerősíteni tudta az igazgatót, azaz jól érzik magukat itt.

- Tényleg remélem, hogy ez már a végleges otthonunk - mondta az EKK elnöke. - Huszonnégy millió forintra pályáztunk, amiből a négy öltözőt és a tornacsarnok világítását újíttattuk fel, s azt mondom, hogy közös összefogással. Jelenleg 250 fős már a klubunk, a női csapat megnyerte a Zala-Vas megyei bajnokságot. Szakmailag indokolt lenne, hogy induljunk az NB II-ben, de nem biztos, hogy anyagilag vállalni tudjuk. Van rá egy hetünk, hogy eldöntsük.

Az aranyérmes Egerszegi KK női csapata ez alkalommal vehette át érmeit a meghívott vendégektől A lányok nagy ünneplésben részesültek, hiszen ez egy bajnokcsapatnak mindig kijár.

Ami a tornát illeti, a 2005-2007-es korosztályban a lányoknál az Egerszegi KK győzött, a fiúknál az N. Izzó. Az U14-es fiúknál a Máriaújfalu örülhetett, a felnőtt férfiaknál a Sopron, a nőknél pedig Zala megye válogatottja győzött. A szenior női tornát szintén Zala válogatottja nyerte. A hosszú és fárasztó nap pedig tényleg elérte célját, hiszen nemzedékeket hozott össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!