Sport

2017.01.27. 17:15

Nincs könnyű meccs

Zalaegerszeg - Az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokságban a Zalakerámia-ZTE KK először játszik hazai pályán a korábban jól bevált szombati időpontban. A 18 órakor kezdődő mérkőzésen az újonc Vasas Budapest lesz az ellenfél.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK az újonc Vasassal - a felkészülést is beleszámítva - a mostani szezonban már négyszer is megmérkőzött. Ezek közül ami számít , a december eleji bajnoki találkozó a fővárosban, amit a ZTE KK egy ideges hangulatú, feszült atmoszférájú összecsapáson a 96-87-re nyert meg. Ez volt az a találkozó is, amelyen Adomas Drungilast két technikai hiba után kiállították.

S ha már a litván légiós (aki amúgy remekül teljesít) szóba került. Bencze Tamás vezetőedző a találkozó előtt nem túl jó hírekkel szolgált vele kapcsolatban. Drungilas a héten gyakorlatilag nem edzett, ugyanis az Alba Fehérvár elleni összecsapáson ütést kapott a fejére A hét elején még szédülésre panaszkodott, kórházban is megvizsgálták, s pihennie kellett. A péntek délelőtti dobóedzésen állt ismét munkába.

A papírforma szerint könnyű ellenfél jön, hiszen a ZTE KK a harmadik, a Vasas pedig a sereghajtó, azonban mi is láttuk decemberben, hogy ütőképes csapat a fővárosi, amely azóta már négy légióssal rendelkezik. A tavaly Szombathelyen játszó kanadai Ryan Wright, aki a szezon első felét Szolnokon töltötte, januárban a Vasashoz igazolt. Ami biztos, hogy vele nem gyengült az újonc, viszont a szombati vendégek szakvezetője, Sárosi Bulcsú úgy nyilatkozott, hogy korábbi sérültjeik (Andrássy, Garamvölgyi) most sem állnak rendelkezésére.

Julien Norfleet éppen a Vasas ellen játszotta a fővárosban a legjobb meccsét a ZTE KK színeiben, itt Pacher mellett dob
Fotó: Szekeres Péter

Ám nézzük az esélyeket, ami előtt Bencze Tamás, az egerszegiek vezetőedzője arról is beszélt, hogy csapatának az alapszakasz második felében nehezebbnek tűnik a sorsolása.

- Pillanatnyilag jó helyen állunk a tabellán, de van még 12 forduló hátra - kezdte evvel a szakvezető beszélgetésünket. - Hatszor játszunk idegenben, s most úgy néz ki, hogy mind a hat alkalommal bravúrra lesz szükségünk ezeken, ha nyerni akarunk. Van hat hazai találkozónk is, de ebből az egyik a Szolnok, a másik a Körmend elleni párharc. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a maradék négy hazai találkozót gyakorlatilag muszáj megnyerni, de egyik sem lesz könnyű. Szombati ellenfelünk, a Vasas már négy légióssal rendelkezik, abból a szempontból pedig nyomás lesz rajtunk, hogy a mi szempontunkból nem születhet más eredmény, mint győzelem. A Vasas otthonában nyertünk, de kellett ehhez 17 tripla is. Vagyis nem volt könnyű meccs az sem, hiszen a Vasas próbált kizökkenteni bennünket a ritmusból. Egy jól felépített kosárlabdát játszó együttesről van szó, de hazai pályán nem lehet kérdés, hogy nyernünk kell.

S ha már a légiósok szóba kerültek,. Bencze Tamást arról is kérdeztük: aktuális kérdés-e már a negyedik légiós igazolása, hiszen a szezon előtt az hangzott el, hogy erre a kérdésre januárban térhetnek vissza.

- Figyelembe véve az előttünk álló feladatokat, azt gondolom, hogy szükség lenne a negyedik külföldi játékosra. Ám úgy néz ki, hogy egyelőre nem áll rendelkezésre ehhez az anyagi fedezet, vagyis a kérdés nem aktuális - válaszolta Bencze Tamás.

A ZTE KK vezetői azt szeretnék, ha sportszerű lenne a szurkolás, és erre kérik a drukkereket, nehogy büntetést kelljen fizetni. A decemberi fővárosi találkozón a Vasas amerikai légiósa, AJ Pacher és a ZTE KK-t elkísérő drukkerek között verbális konfliktus alakult ki, s nem szeretnék, ha ez megismétlődne. Mint megírtuk, a ZTE KK-Vasas találkozó előtt a sportcsarnok kistermében 15-18 óra között véradást tartanak. Aki vért ad, ingyen nézheti meg a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!