Sport

2017.01.11. 16:05

Nyári alapokon az őszi siker

Zalaszentiván - A labdarúgó megyei bajnokság II. osztály Északi-csoportjában szoros lett az őszi befutó , amelyből a Zalaszentiván került ki győztesen és telelhet a csoport élén. A szentivániak célja továbbra is a dobogós helyezés elérése, de persze nem bánkódnának a bajnoki cím miatt sem...

Kerkai Attila

Viszonylag gyorsan kiderült, hogy az Északi-csoportban mely együttesek lehetnek azok, amelyek versenyt futnak az élcsoportban. A Zalaszentiván is közéjük tartozott, Nagy Péter edző pedig azt is elárulta, már a nyáron készültek erre.

- Az első három helyezést céloztuk meg az őszre, mi sem gondoltuk, hogy ez ilyen jól sikerül, de azt is el kell mondani, hogy tettünk is érte - hallottuk Nagy Pétertől, akit Sumákként is ismernek a megye labdarúgásában. - A nyáron kemény alapozáson jutottunk túl, főleg megyei egyes ellenfelekkel meccseltünk. Sok sikerélmény nem született ebből, viszont a gyorsabb ritmust szokni akartuk, erre pedig tökéletesen megfeleltek ezek a gyakorlómérkőzések. Én is játszottam pár helyen a megyében, Andráshidán, aztán Zalalövőn 12 évet, Rédicsen, de Ausztriában is. Szóval tudom: annak nincs sok értelme, hogy gyenge meccsekkel készüljünk.

A Zalaszentiván házi góllövőlistáját 14 góllal vezető Rumi Róbert iramodik meg az FCK elleni rangadón Fotó: Katona Tibor

Nagy Péter játékosként került Zalaszentivánra, két éve már edzősködik, de olykor azért ő is beszáll egy-egy meccsen, ha erre van szükség. De mikor érezte azt, hogy elkapták a fonalat?

- Elvileg volt egy jó sorsolásunk az elején, s azt mondtam a fiúknak: ha ebből jól kijövünk, akkor bármi lehet - mondta el erről Nagy Péter. - Az első négy mérkőzésünket megnyertük, volt tehát sikerélmény. Aztán jött egy vereség, de utána megint három hazai meccs, amit behúztunk. Az Andráshida TE ugyan megvert bennünket, de aztán a csoportrangadón az FC Keszthely ellen idegenben egy sportszerű és fordulatos találkozón ikszeltünk és szerintem ez döntött az őszi elsőségről.

Kíváncsiak voltunk rá, kikből is áll a jelenlegi Zalaszentiván, amely legutóbb a 2009-2010-es szezonban szerepelt a megyei I. osztályban.

- A faluban, vagy a környező településeken élők adják a csapat gerincét, Egerszegről csak négyen vagyunk - mondta Nagy Péter. - Helyi kötődésű fiatalokkal dolgozhatok, jó az összetétel. Az idősebbek húzzák a fiatalokat, s azt gondolom, hogy a csapategység az egyik erősségünk. Erre nagyon figyelek, és hazai pályán is jól teljesítünk: az ősszel 32-5-ös volt a gólkülönbségünk. A csapat sokat fejlődött és az idegenbeli meccseinkből is pozitívan jöttünk ki, nem úgy, mint a korábbi években.

Az őszi elsők esetében természetesen felvetődik a kérdés: ha sikerülne megtartani ezt a pozíciót a bajnokság végéig, vállalnák-e a magasabb osztály kihívását.

- Vannak komolyabb terveink, s ez is volna a cél - jegyezte meg evvel kapcsolatban a szakvezető. - A bajnoki címet megcélozzuk, s azt szeretném, ha Zalaszentivánon újra lenne egy stabil középcsapat a megyei egyben. A gárda nagy része már öt éve együtt játszik, még mindig fiatalok a játékosok, tehát van tartalék ebben a társaságban. Az utánpótlásunkból is bátran meríthetünk, ami Vass László kollégám munkáját dicséri. A mostani bajnokságban is bevetettünk két ifiből felhozott játékost, egyikük stabil játékos lett, de a másik fiatal is be-beszállt már. A munkahelyi elfoglaltságok beleszólhatnak a munkába, van két rendőrünk, egy mentősünk, akiknek ha szolgálatuk van, akkor ahhoz kell igazodniuk. Alapvetően viszont elégedett vagyok az edzések látogatottságával, a szabadidejében mindenki előtérbe helyezi a futballt, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről. A célunk továbbra is az első három helyezés megszerzése. Viszont, ha már felépítettünk valamit, akkor úgy vagyunk vele, hogy próbáljuk megnyerni a bajnokságot. Most úgy néz ki, hogy rajtunk kívül az FC Keszthely és a Böde pályázik a dobogós helyekre, valamint a bajnoki címre.

A Zalaszentiván SE szakosztályvezetője, Udvardi András a vezetés nevében azt erősítette meg: a dobogón szeretnék látni csapatukat a bajnokság végén.

- Természetesen elégedettek vagyunk a csapattal - mondta Udvardi András. - Az edzésmunka is ennek megfelelő volt, s jöttek az eredmények. Egyesületünk folyamatosan fejlődik, az önkormányzat segít bennünket a pályázati lehetőségek kihasználásában, ami sokat jelent. Az idén már indítottunk serdülő csapatot is, ami ebben az osztályban nem kötelező, de szerencsére van elegendő fiatal. A feltételek megvannak ahhoz, hogy akár feljebb is lépjünk, ám konkrétan erről még nem beszéltünk. Amúgy is, messze még a vége és a pályán dől el, hogy hányadik helyen végzünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!