Sport

2015.09.02. 12:59

Európa legjobb teniszversenyei közé sorolják a viadalt

Hétfőn kezdődött és szombatig tart a 39. Magyarország Nemzetközi Szenior Tenisz Bajnoksága, Lénárt László emlékverseny a Hotel Helikon és a Helikon TC Balaton-parti pályáin.

Góth Imre

A női-, férfi- egyéni és páros, valamint vegyespáros számokra Európa minden országából érkeztek versenyzők. Idén az egzotikus Egyiptom mellet képviselteti magát a jelentős teniszhagyományokkal rendelkező Egyesült Államoktól Ausztráliáig szinte minden nemzet. A 250 fős mezőny legerősebb korcsoportja a férfi 55+, ahol a világ első öt teniszezője megjelent.

A versenyeket az idősebb korosztály kezdi és a hét második felében a legfiatalabbak, a 35 évesek is bemutatkoznak. A magyar csapat a férfiaknál Péczeli Péter (70), a nőknél pedig Pintér Mária (65+) vezetésével készül arra, hogy az eredményhirdetéskor minél több és szebb érmet vehessen át.

Pintér András mindent megtesznek a jó hangulatért. Fotó: Góth Imre

- Nagyon jól szerepeltek a magyar szenior teniszezők az elmúlt évben a nemzetközi versenyeken, az európai ranglistán negyedikek lettünk - mondta Pintér András, a keszthelyi rendező szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért Közhasznú Egyesület elnöke. - Jövőre 40 éves lesz a keszthelyi verseny, és az itteni minőség elismeréseként az ITF A-kategóriába sorolja a versenyünket. Ilyen 5 darab van Európában. A magasabb pontok további versenyzőket sarkalhatnak indulásra. Fontos a szenior teniszezők versenye, hiszen olyan emberekkel találkozhatnak itt a fiatalok, akik életükkel, sportszeretetükkel, magatartásukkal példaként szolgálhatnak számukra. Mindenkit szeretettel várunk a reggel 8 órakor kezdődő mérkőzésekre, amik este hatig tartanak. Mindent elkövettünk a jó hangulat érdekében. Az indulók gálavacsoráján balatoni borokkal is népszerűsítjük a térséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!