Sport

2013.05.31. 12:17

Pocsékba mehet Hodola Richárd nagyszerűen indult szezonja

Zalaegerszeg - Mozgalmas napjai vannak Hodola Richárdnak. A zalaegerszegi motoros előbb az elmúlt hétvégén megnyerte a tereprali országos bajnokság 2. versenyét, majd szerdára virradóra ismeretlen tettes ellopta versenygépét. Utóbbiban az anyagi kár mellett az is kellemetlen, hogy két hét múlva kerül sorra a második, romániai verseny a sportág Európa-bajnoki sorozatában, és messze nem biztos, hogy Richárd ott lehet a rajtnál.

Varga Andor

Követve az időrendet essünk túl a jó híreken. Hodola Richárd aki a tereprali ob motoros mezőnyében nyerte az idénynyitó viadalt is nagyon magabiztosan versenyzett május 24. és 26. között, a Kapuvár térségében megrendezett második erőpróbán. A rajtsorrendet eldöntő első napi prológon a második legjobb időt motorozta, majd a futamon rátett még egy lapáttal: nyerte az első két gyorsasági szakaszt, az élre állt, a folytatásban pedig főleg arra ügyelt, hogy a többieket ne engedje közel magához. Ezzel az egerszegi motoros megerősítette első helyét az összetettben, ám öröme nem tarthatott sokáig.

- Szerdán reggel munkába menet hűlt helyét találtam a motoromnak a Csipke parkolóházban, ahol egyébként évek óta tartottam a Yamaha WR 450 F típusú gépet - mesélte Richárd. - Sajnos az épület sokkal kevésbé biztonságos, mint korábban: míg le nem szerelték a sorompókat, illetve meg nem szüntették a portaszolgálatot, hasonló eset nem fordulhatott volna elő. Próbálok gyorsan cselekedni, hiszen nyakamon a következő, Európa-bajnoki futam, ám az esélyeim nem valami jók. Egy barátomtól kaptam kölcsön egy motort, de ez nem versenygép, még az sem biztos, hogy nálunk használatos, nagyobb tankot szerelni tudunk rá. És persze ha ott is leszek a román versenyen, biztosan nem tudok olyan teljesítményt nyújtani, mint a saját, bevált Yamahámmal.

Hodola Richárd a jó öreg Yamaha nyergében. Vajon ki vitte el? Fotó: ZH-archív

Hodola Richárd egyébként biztos benne, hogy a tolvajt valahol a közelben kell keresni.

- Kamera rögzítette az esetet, de az illető nem felismerhető, mert csukjában dolgozott - mesélte. - De otthonosan mozgott a helyszínen, leszerelte a trélerről a motort, beindította, majd lábon vitte el, ez mind arra utal, hogy bő helyismerettel rendelkezik.

Hodola Richárd külön felháborítónak tartja, hogy a parkolóházban nem mutatták meg neki a biztonsági kamera felvételét, pedig úgy véli, ha alaposabban szemügyre vehetné, talán a tolvaj mozgásából vagy más körülményből következtetni tudna az illető kilétére.

Mert ha nem kerül meg a motor, a kiválóan indult versenyszezon pocsékba mehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!